Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ….Ο ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ.





Μία σειρά μείζονων εθνικών πολιτικών και οικονομικών γεγονότων αναδεικνύουν τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή ως ρυθμιστού των εξελίξεων.

Στο μείζον εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που παρότι έχει παρέλθει εικοσαετία και πλέον…δεν έχει ξεχασθεί, τα πολιτικά κόμματα διατυπώνουν ή…
δεν διατυπώνουν τις απόψεις τους μέσα από την οριοθέτηση των αποφάσεων του Βουκουρεστίου και του βέτο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Το βέτο αυτό…<στοιχειώνει> τα πολιτικά κόμματα, τα διαπερνά καθέτως και οριζοντίως και καθορίζει και τις εσωτερικές τους ισορροπίες.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καθορίσουν ως ένα μεγάλο βαθμό την μέχρι ολοκλήρωσης της θητείας της επιβίωσή της. Ενώ στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας οι απόψεις της ηγεσίας της, θα καθορίσουν την…διατήρηση της και θα αποκλείσουν ή θα επιφέρουν την διάσπασή της.

Ειδικά στους χειρισμούς των εθνικών ζητημάτων οι κινήσεις των κυβερνήσεων Καραμανλη δίνουν το στίγμα μιας σταθερότητας σε σύγκριση με τις αθλιότητες χατζηαβάτηδων των επόμενων κυβερνήσεων.

Στο φλέγον Κυπριακό ζήτημα η κυβέρνηση Καραμανλή στήριξε τον αείμνηστο Πρόεδρο Παπαδόπουλο στο υπερήφανο ΟΧΙ.

Στο Αιγαίο και γενικότερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πλην των συνηθισμένων…παραβιάσεων τίποτε δεν οδήγησε σε όξυνση τις σχέσεις των δυο χωρών. Στο πεδίο των πολιτικογεωγραφικών ελιγμών ο Καραμανλής παρά τις πιέσεις διαμόρφωσε τον πολιτικό σχεδιασμό για τον αγωγό προκαλώντας την μήνιν των υπερατλαντικών μας συμμάχων.

Στο θέμα των εσωκομματικών ισορροπιών της Νέας Δημοκρατίας, ο Κ.Καραμανλής έχει εμπεδωθεί πλέον στους ψηφοφόρους της ότι είναι ο εγγυητής της ενότητας.(δυστυχώς)…

Ωστόσο στην περίπτωση που κάποιος θα αμφισβητούσε ξεκάθαρα, επισήμως τον Μητσοτάκη, σαφώς θα του δημιουργούσε πρόβλημα.

Εάν αυτός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς ,το πρόβλημα θα ήταν υπαρκτό, αλλά όχι άλυτο.

Εάν όμως ήταν ο Κ.Καραμανλής, τότε δεν θα…είχε καμία ελπίδα, ο σημερινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να παραμείνει ως πρόεδρος .Υπό την έννοια αυτή…πράγματι ο Κ.Καραμανλής είναι ο εγγυητής της ενότητας ,(φαινομενικής έστω), της Νέας Δημοκρατίας


Στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ στην περίπτωση που η Ελληνική Δικαιοσύνη πράγματι αποδεχθεί και κρίνει πως υπήρξε τεχνητή διόγκωση των στοιχείων, για να συρθεί η χώρα στα μνημόνια τότε;

Τότε μια ολόκληρη …φαινομενική πολιτική πραγματικότητα, που κτίσθηκε σε συμφέροντα, ίντριγκες και αθλιότητες, θα καταρρεύσει, ενώ είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει σύγκρουση με τον Ευρωπαϊκό παράγοντα, που διαμόρφωσε την τραγική ιστορία των μνημονίων, μαζί με τους εγχώριους <εφιάλτες>.

Ο Κ.Καραμανλής ήταν εκείνος που στην ουσία έθεσε επί τάπητος το ζήτημα των διαπλεκομένων…νταβατζήδων, σύμφωνα με την διάλεκτο …<Μπαϊρακτάρη> στην χώρα μας.

Επί της ουσίας, το μέτωπο των διαπλεκομένων συμφερόντων, που τότε πολέμησε τον Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του, με ανύπαρκτες αθλιότητες τύπου Βατοπεδίου, ομολόγων και τόσων άλλων υποθέσεων που κατέρρευσαν με αποφάσεις της Δικαιοσύνης, έγινε πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού και έλαβε τις απαντήσεις του…..και συνεχίζει και τις λαμβάνει…Πλέον οι απλοί πολίτες, είναι περισσότερο ψαγμένοι από πριν. Γνωρίζουν ότι το παρουσιαζόμενο σαν…πασιφανές από τα διαπλεκόμενα, εάν το ψάξουν, θα διαπιστώσουν ότι είναι κατασκεύασμα ..matrix…φαινομενικής πραγματικότητας.

Το συμπέρασμα; Η ιστορία δεν παραγράφεται. Εκτός εάν έχει γραφθεί σε ύποπτους καιρούς από νταβατζήδες και εγχώριους δουλοπάροικους πολιτικούς.

Επανέρχεται και διορθώνει καταστάσεις και αναδεικνύει αλήθειες.

Πιθανότατα αυτό να αρκεί στον πρώην πρωθυπουργό, Κ.Καραμανλή. Ας ελπίσουμε ότι δεν αρκεί….-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου