Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22, 2018

«Ράλι» των ελληνικών ομολόγων μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας




Ο Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα κατά δύο μονάδες
Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στην οικονομική αυτάρκεια και τη χρηματοδότηση από τις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματός
Αυτό οδήγησε σε μείωση της απόδοσης των ελληνικών 10ετών ομολόγων κατά 15 μονάδες βάσης στο 4,3% από 4,45%...

Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου κάνουν ράλι το πρωί της Πέμπτης, παρά το γενικότερο κλίμα πωλήσεων, μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας κατά δύο βαθμίδες σε Β3 από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.


Ο Moody’s ανέφερε ότι αναμένει πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στην οικονομική αυτάρκεια και τη χρηματοδότηση από τις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματός της φέτος το καλοκαίρι.


Αυτό οδήγησε σε μείωση της απόδοσης των ελληνικών 10ετών ομολόγων κατά 15 μονάδες βάσης στο 4,3% από 4,45%, σημειώνει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.



Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου μειώθηκε 14 μονάδες βάσης στο 4,34%, ενώ η απόδοση του 2ετούς τίτλου υποχώρησε έως και 35 μονάδες βάσης στο 1,51%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ημερών.

Οι αποδόσεις των άλλων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης υποχωρούσαν 1 έως 2 μονάδες βάσης γενικά, μετά την ανακοίνωση ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία μειώθηκε τον Φεβρουάριο, αντιστρέφοντας την άνοδο που σημείωναν νωρίτερα λόγω των νέων φόβων αύξησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία μειώθηκε περισσότερο του αναμενόμενου, αλλά παρέμεινε υψηλός, υποδηλώνοντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα καταγράψει ισχυρή ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου