Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2018

«Καρφιά» μεταξύ Τσακαλώτου και Στουρνάρα – «Θα τρίζουν τα κόκαλα καθηγητών σου» (ΒΙΝΤΕΟ)





Η «μονομαχία» των παλαιών συμφοιτητών

Μια «μονομαχία» και μάλιστα μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιάννη Στουρνάρα μονοπώλησε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης της έκθεσης του ΙΟΒΕ, σε εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών....

«Μου είπαν να μην πω τίποτα για τον Στουρνάρα για να φύγουν οι δημοσιογράφοι. Μπορεί βέβαια να τα πω, αφού φύγουν», δήλωσε γελώντας ο υπουργός Οικονομικών, ξεκινώντας την τοποθέτησή του, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να απαντά: «Δεν θα υπάρχει δράμα μπορούν να φύγουν οι κάμερες».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την «κάθετη διαφωνία» του με τον κ. Στουρνάρα αναφορικά με την προληπτική γραμμή στήριξης και την ανάγκη αύξησης των αποταμιεύσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον διοικητή της ΤτΕ: «Θα τρίζουν τα κόκαλα των καθηγητών σου».

«Ο Ευκλείδης, είναι ρεαλιστής. Δεν τα πιστεύει, αλλά τα υπερασπίζεται. Εγώ όμως πιστεύω ότι δεν είναι μόνο η ζήτηση που μετράει αλλά και η προσφορά», απάντησε ο κ. Στουρνάρας.

Τα «καρφιά» όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι «θα πρέπει να εξετάσουμε το ρόλο που μπορούν να παίξουν οι μη συστημικές τράπεζες», δηλαδή συνεταιριστικές και αναπτυξιακές, με τον διοικητή της ΤτΕ να τονίζει:«Διαφωνώ με τις συνεταιριστικές τράπεζες, απέτυχαν στην Ελλάδα».

Το σχετικό απόσπασμα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου