Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018

Η Novartis ήξερε από το 2017 ότι θα ξεσπάσει το σκάνδαλο και προειδοποιούσε για τον Γεωργιάδη. Ο Μητσοτάκης, σιωπή… olympiada
























Συντάκτης: 

efsyn.gr

Μετά τις σημαντικές αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.», η οποία δημοσιοποιεί σήμερα εμπιστευτική έκθεση της Novartis το 2017 όπου η φαρμακοβιομηχανία ομολογεί το σκάνδαλο και προχωράει στη «χαρτογράφηση» πολιτικών προσώπων-«κλειδιά», το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι να νέα στοιχεία «καταρρακώνουν πλήρως το αστείο επιχείρημα της σκευωρίας».

«Τον Φεβρουάριο του 2017, που συντάχτηκε η εμπιστευτική έκθεση της Novartis για τη συμπεριφορά των πολιτικών προσώπων, δεν υπήρχε ούτε δικογραφία για το σκάνδαλο ούτε «κουκουλοφόροι» -κατά τη Ν.Δ.- μάρτυρες.

»Τότε, όμως, η Novartis αναφερόμενη στον Άδωνι Γεωργιάδη και πολλούς από τους σημερινούς φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, προέτρεπε τα στελέχη της να μην επιχειρούν επαφές μαζί τους γιατί «φέρονται να εμπλέκονται» και άρα κάθε νέα επαφή μαζί τους δυσχεραίνει τη θέση της εταιρείας.

»Την παραδοχή την κάνει αυτός που ξέρει καλύτερα από όλους ποιοι μπορεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, η ίδια η Novartis», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Καλεί, δε, τη Νέα Δημοκρατία να δώσει καθαρές απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: Εμμένει ακόμη στο αστείο επιχείρημα περί σκευωρίας; Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όπως αποκαλύπτεται έπαιρνε διαταγές από τον Κ. Φρουζή για τις τιμές των φαρμάκων και την κατάρτιση νομοσχεδίων, παραμένει ακόμη αντιπρόεδρος της ΝΔ;

Επίσης, καλεί τον  Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Άδ. Γεωργιάδη, διαφορετικά -όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση- ο πρόεδρος της Ν.Δ. «αποδεικνύεται ότι τελικά δεν είναι πιθανός αλλά βέβαιος σύμμαχος της Novartis».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου