Παρασκευή, Απριλίου 20, 2018

«Νίπτει τας χείρας του» και πάλι το ΝΑΤΟ: Να τα βρουν σε πνεύμα καλής γειτονίας Ελλάδα – Τουρκία




Τη θέση του ΝΑΤΟ ότι δεν μπορεί να παρέμβει στις διαφορές Ελλάδας-Τουρκίας επανέλαβε ο Στόλτενμπεργκ
«Δεν θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να εισέλθει το ΝΑΤΟ στα θέματα που προκαλούν προβλήματα στις δύο χώρες»...

Έκκληση προς την Ελλάδα και την Τουρκία να λύσουν τις διαφορές τους και να αντιμετωπίσουν την ένταση στο Αιγαίο σε πνεύμα καλής γειτονίας απηύθυνε για ακόμη μια φορά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, ο Γενς Στόλτενμπεργκ ερωτηθείς για αναφορές που θέλουν την Ελλάδα να έχει επίσημα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο και για τη θέση της Συμμαχίας στις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των δύο μελών, σημειώνει ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, από το 1952. Και οι δύο συμβάλλουν στη συλλογική άμυνά μας. Αναμένω ότι οι διαφορές που βλέπουμε σε ορισμένα ζητήματα λύνονται μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας υπό το πνεύμα των καλών σχέσεων».

Σε ότι αφορά ενδεχόμενη παρέμβαση του ΝΑΤΟ ήταν σαφής: «Δεν θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να εισέλθει το ΝΑΤΟ στα συγκεκριμένα θέματα που προκαλούν προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Ελλάδα και την Τουρκία».




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/niptei-tas-cheiras-toy-kai-pali-to-nato-na-ta-vroyn-se-pneyma-kalis-geitonias-ellada-toyrkia/#ixzz5DBzMPhpf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου