Δευτέρα, Απριλίου 23, 2018

«Συστημένο» Τσίπρα σε ΝΔ και διαπλοκή – «Ζουν με τον φόβο ότι θα τα καταφέρουμε»





Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού οι σχέσεις της ΝΔ με δημοσιογράφους και εκδότες

Ηχηρό μήνυμα κατά της διαπλοκής έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ και των δημοσιογράφων με τους οποίους διατηρεί εκλεκτές σχέσεις...

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας μίλησε για προσπάθεια δημιουργίας «μαύρου μετώπου» του παλιού πολιτικού συστήματος σε μία προσπάθεια παλινόρθωσης, υπό τον φόβο πως «αυτή η κυβέρνηση θα καταφέρει επιτύχει ισχυρά πλήγματα στις κατεστημένες δομές διαφθοράς και διαπλοκής μεταξύ των οικονομικών και πολιτικών ελίτ».

«Όσους δήθεν δημοσιογράφους και αν κινητοποιήσουν, όσες οφσορ κι αν αξιοποιήσουν για να χρηματοδοτεί ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις τους και τα εφημερίδες της παραδημοσιογραφίας, όσα ψέματα και αν πουν, όσα δικονομικά τερτίπια και αν σκαρφιστούν, η μάχη αυτή έχει ξεκινήσει και τη μάχη αυτοί θα τη κερδίσουμε. Και είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να την πάμε μέχρι το τέλος», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για συγκεκριμένους εκπροσώπους του παλιού πολιτικού συστήματος «που έχουν αναλάβει εργολαβικά την καθοδήγηση του κ. Μητσοτάκη», το οποίο όπως τόνισε «σκιαγραφείται στις πολιτικές αναλύσεις του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου».

Τόνισε ότι αυτό που ζητάνε και που ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υλοποιήσει, «είναι τη δημιουργία ενός αντισύριζα μετώπου». Σχολίασε ότι έχουν καταφέρει «να συγκροτήσουν ένα μαύρο μέτωπο που αποτελείται από ό,τι πιο σάπιο και διεφθαρμένο έχει να επιδείξει αυτή η χώρα, στην προσπάθεια τους να παλινορθώσουν την εξουσία του παλιού πολιτικού συστήματος». Αυτό είπε, αποτελείται, από «εκδοτικά συγκροτήματα, μέσα ψευδούς ενημέρωσης, διωκόμενοι ολιγάρχες, άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου που περνιούνται για επιχειρηματίες».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας κινητοποιούνται στην επιχείρηση να εμποδίσουν και να αμαυρώσουν την προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια στα οποία εκείνοι μας έβαλαν».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η στρατηγική της ΝΔ για “αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο” καθορίζεται από έναν «δικαιολογημένο φόβο» της, τον φόβο ότι «αυτή η κυβέρνηση θα τα καταφέρει».

«Αυτός είναι ο μεγάλος τους φόβος. Ότι θα τα καταφέρουμε. Ούτε παίζουμε, ούτε φοβόμαστε, ούτε ντιλάρουμε, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι», τόνισε, για να προσθέσει ότι «τη δέσμευση μας για καθημερινή μάχη κατά της διαφθοράς, θα την υπηρετήσουμε μέχρι το τέλος διότι αυτό αξίζει στον ελληνικό λαό των αμέτρητων θυσιών και στερήσεων».



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/systimeno-tsipra-se-nd-kai-diaploki-zoyn-me-ton-fovo-oti-tha-ta-kataferoyme/#ixzz5DV9dX4b7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου