Τρίτη, Απριλίου 17, 2018

«Δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή γης», το ηχηρό μήνυμα Τσίπρα από το Καστελόριζο (video)




Τσίπρας: Έξοδος από επιτροπεία τόσο καθαρή όσο ο ουρανός του Καστελόριζου

Ομιλία με διπλό μήνυμα από τον έλληνα πρωθυπουργό
Μήνυμα προς την Τουρκία και μήνυμα καθαρής εξόδου της χώρας από την επιτροπεία
Εγκαίνια δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης στο ακριτικό νησί από τον έλληνα πρωθυπουργό
Θερμή η υποδοχή από τους κατοίκους του νησιού
«Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα εδώ, ήρθα να εγκαινιάσω έργο», το μήνυμα Τσίπρα κατά την άφιξή του...


Ένα ηχηρό μήνυμα συνεργασίας, ειρηνικής συνύπαρξης αλλά και αποφασιστικότητας έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του από το ακριτικό νησί του Καστελόριζου, διαμηνύοντας προς την Τουρκίαότι η Ελλάδα «δεν φοβάται, αλλά ούτε και απειλεί κανέναν».

Η ομιλία του έλληνα πρωθυπουργού είχε διπλό συμβολισμό, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα εξόδου από τα μνημόνια. Εκεί από όπου ανακοινώθηκε η ένταξη της χώρας στο μνημόνιο οκτώ χρόνια πριν από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός επέλεξε τον ίδιο τόπο για να ανακοινώσει την «οριστική και αμετάκλητη έξοδο, καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελορίζου, από την εποχή της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας που κόστισε πολύ».

Εκφράζοντας την «ιδιαίτερη χαρά» του για την παρουσία του στο Καστελόριζο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «μπορεί να βρίσκεται πολλά μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, όμως εδώ είναι που χτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας».

Θερμή η υποδοχή από τους κατοίκους του νησιού
Στο Καστελόριζο προσγειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Τον έλληνα πρωθυπουργό στην επίσκεψη συνοδεύουν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του νησιού, με επικεφαλής το δήμαρχο Γιώργο Σαμσάκο, και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.
Εκεί, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αχλαδιώτης αναφέρθηκε στα προβλήματα του νησιού ενώ χαρακτήρισε τιμή για τον τόπο, την επίσκεψη του πρωθυπουργού.
Απαντώντας ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα εδώ, ήρθα να εγκαινιάσω έργο -μονάδα αφαλάτωσης, αν και είναι καλός ο χώρος για διαγγέλματα».



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/sto-kastelorizo-simera-o-tsipras-episkepsi-symvolismoy-en-meso-toyrkikon-prokliseon/#ixzz5CvLrrfcM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου