Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018

Ραγκούσης στους επικριτές του: Τα δεδομένα άλλαξαν, πάρτε το χαμπάρι Έχει πολύ «ζουμί» το άρθρο








Μία προς μία αποδομεί τις κατηγορίες που έχει δεχτεί τελευταία για μια σειρά από θέματα, ο Γιάννης Ραγκούσης, με κείμενό του στην ιστοσελίδα protagon.


Αφορμή βέβαια είναι οι συνεχείς δηλώσεις αποκήρυξης της οποιασδήποτε συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τη Νέα Δημοκρατία και οι καλές σχέσειςπου έχει ο πρώην υπουργός και μέλος πια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ μεμέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μακροσκελές άρθρο του ο Γιάννης Ραγκούσης αναλύει την πολιτική συγκυρία, ξεκινώντας με τη διαπίστωση ότι υπάρχουν νέα δεδομένα «θέλουμε δεν θέλουμε».

Στη συνέχεια αναπτύσσει τα επιχειρήματά του περί μη συνεργασίας με τη ΝΔ, η οποία είναι παραδοσιακά ο στρατηγικός αντίπαλος του ΚΙΝΑΛ. «Η ΝΔ είναι το κόμμα που χρεοκόπησε την Ελλάδα. Την πενταετία 2004-2009 διέλυσε τα δημόσια οικονομικά», αναφέρει συγκεκριμένα.

Στο δεύτερο μισό του άρθρου του ο πρώην υπουργός αναφέρεται στις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας αρχικά πως «εγώ μέλος μόνο δύο κομμάτων έχω γίνει στη ζωή μου. Πρώτη φορά και για 29 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, δεύτερη φορά τώρα του Κινήματος Αλλαγής», ενώ συνεχίζει λέγοντας: Όσοι δήθεν σκίζουν τα ρούχα τους λέγοντας πως δεν μπορούμε ούτε καν διάλογο να έχουμε εξαιτίας των επικρίσεων που έχουμε ανταλλάξει, τότε ας ψάξουν να βρουν τι έλεγαν αυτοί οι ίδιοι για τη ΝΔ, και αντίστροφα, πριν σχηματίσουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Οι εκατέρωθεν επικρίσεις με τη ΝΔ ήταν ίδιες και χειρότερες, όμως η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ μια χαρά σχηματίστηκε.

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/ragkoysis-stoys-epikrites-toy-ta-dedomena-allaxan-parte-to-champari/#ixzz5FZfc3y89

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου