Παρασκευή, Μαΐου 04, 2018

Σήμερα κληρώνει το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες – Αποφασίζει για το μέλλον του MEGA





Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για το μέλλον των τηλεοπτικών αδειών, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφασίζει για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι ιδιωτικοί σταθμοί, ζητώντας να ακυρωθεί ο διαγωνισμός.

Αναλυτικότερα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1, Alpha, ΣΚΑΪ, STAR και MEGA, όπως και η ΕΙΤΗΣΕΕ, έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αιτήσεις με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η υπ´ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια...

Από τη σημερινή απόφαση του ΣτΕ κρίνεται και το μέλλον του MEGA.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί υποστηρίζουν ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών -οι οποίες αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος, και ειδικά ως προς τα οικονομικά δεδομένα- έρχονται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες, αλλά είναι αντίθετες και προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Αυτά είναι τα κανάλια που παίρνουν προσωρινά άδεια από το ΕΣΡ

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίασή του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση… «ομοφώνως εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία κατετέθησαν) των:

Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)

Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (StarChannel)

ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)

Antenna TV Α.Ε. (Ant1)

Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)

Ομοφώνως, επίσης, εκρίθη ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.»




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/simera-klironei-to-ste-gia-tis-tileoptikes-adeies-apofasizei-gia-to-mellon-toy-mega/#ixzz5EW9K9rwn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου