Σάββατο, Αυγούστου 11, 2018

Δέκα νεκροί εξαιτίας του ιού έμπολα στο Κονγκό




Με νέα επιδημία του θανατηφόρου ιού έμπολα απειλείται το Κονγκό, όπου η ασθένεια έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 10 ατόμων ενώ υπάρχουν ακόμη 44 ύποπτα κρούσματα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί για την άμεση λήψη μέτρων στην αφρικανική χώρα, όπου η πληθυσμιακή πυκνότητα και οι διαρκείς μετακινήσεις του πληθυσμού λόγω πολεμικών συγκρούσεων ευνοούν τη διάδοσή του ιού....


Στο Κονγκό είναι σε εξέλιξη εμφύλια σύρραξη για τον έλεγχο των πλούσιων σε μεταλλεύματα περιοχών στα ανατολικά της χώρας.

Τα πρώτα κρούσματα της ασθένειας, τα οποία οδήγησαν τις αρχές να κηρύξουν την έναρξη επιδημίας, επιβεβαιώθηκαν την 1η Αυγούστου στο χωριό Μαντζίνα, στα ανατολικά της χώρας, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Από τα 44 κρούσματα τα 17 έχουν επιβεβαιωθεί ότι είναι ασθενείς με έμπολα.




AP Photo/Al-hadji Kudra Maliro

Ο ΠΟΥ τονίζει ότι πρέπει να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες υγείας άμεσα, διότι ο κίνδυνος εξάπλωσης της ασθένεις είναι μεγαλύτερος από ποτέ και έχει προσφέρει ήδη 3.000 εμβόλια για την προστασία του πληθυσμού.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία μετείχαν εκτός από τον υπουργό Υγείας του Κονγκό, δρ Όλι Ιλούνγκα Καλένγκα, αλλά και ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ δρ Τέντρος Αδανόμ Γεμπρεγέσους, που είναι αρμόδιος για να επιβλέψει τους εμβολιασμούς του πληθυσμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου