Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018

Ξανά στον ανακριτή ο κοσμηματοπώλης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου – Δύο οι δικογραφίες (εικόνα)






Ο 73χρονος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης
Σοβαρότατες ελλείψεις εντοπίστηκαν στη δικογραφία την Τρίτη
Συγκέντρωση στην Ευελπίδων
Δύο δικογραφίες για τον θάνατο του Ζακ...

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα, στις 10 το πρωί, ο κοσμηματοπώλης, για την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου, έξω από το μαγαζί του στην Ομόνοια.

Ο 73χρονος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, που είναι κακουργηματικού βαθμού, και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως οι αντιδράσεις του είχαν στόχο να εμποδίσουν τον Ζακ Κωστόπουλο να διαφύγει από το κατάστημά του αλλά και να προστατέψει τη ζωή του καθώς το 33χρονο θύμα«τούς απειλούσε με ένα σπασμένο γυαλί».

Την ίδια ώρα, έξω από το κτίριο 9 των δικαστηρίων έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 άτομα, όπως και την Τρίτη, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φέιγ βολάν που κάνουν λόγο για δολοφονία του Ζακ Κωστοπούλου, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργηθεί κάποια ένταση.



Δύο οι δικογραφίες

Η προανάκριση της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ έχει χωριστεί σε δύο επίπεδα.

Το πρώτο αφορούσε την βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από τα χτυπήματα που δέχθηκε ο νεαρός από τον 73χρονο κοσμηματοπώλη και τον 55χρονο ιδιοκτήτη γραφείου.

Η δεύτερη δικογραφία και έρευνα σχετίζεται με τις συνθήκες θανάτου του 33χρονου και το δρομολόγιο που ακολούθησε και φυσικά τι επέφερε τον θάνατό του. Οι αστυνομικοί αναζητούν και εξετάζουν οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες και κινητά τηλέφωνα, ερευνούν αν ο Ζακ Κωστόπουλος ξεκίνησε ή όχι από άλλο κατάστημα μέχρι να καταλήξει στο κοσμηματοπωλείο. Σε αυτή τη δικογραφία θα συμπεριληφθούν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 20 ημέρες και θα αναδείξουν τα αίτια θανάτου.

Στο μεταξύ στο μαχαίρι που φέρεται να κρατούσε ο Ζακ Κωστόπουλος, δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων του.

Σοβαρότατες ελλείψεις στη δικογραφία

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον φάκελο απουσίαζαν ουσιώδη στοιχεία και μαρτυρίες, γεγονός που καταγγέλλεται από την αρχή, από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής.

Ο κοσμηματοπώλης καλείται να δώσει εξηγήσεις για την κακουργηματική πράξη και τον θάνατο του 33χρονου Ζακ που προήλθε από τα αποτρόπαια χτυπήματα που δέχθηκε λίγο στο πεζοδρόμιο έξω από το κατάστημά του και χωρίς ακόμη να έχει πλήρως διαλευκανθεί ο λόγος που μπήκε στο κοσμηματοπωλείο.

Τα πρώτα συμπεράσματα των ιατροδικαστών, με τα οποία συμφωνεί και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου, θα ληφθούν υπόψη κατά την διαδικασία απολογίας, από ανακριτή και Εισαγγελέα και ενδεχομένως οδηγήσουν σε διαφορετική κρίση από αυτήν που θα σχημάτιζαν αν ήταν σαφές ότι ο 33χρονος πέθανε από την άγρια επίθεση που δέχθηκε κατά την προσπάθεια του να φύγει από το κοσμηματοπωλείο.




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/xana-ston-anakriti-o-kosmimatopolis-gia-ton-thanato-toy-zak-kostopoyloy/#ixzz5SCHvI3HB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου