Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018

Ενταση στον Πειραιά στην πορεία για τον Φύσσα – Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα (εικόνες)




Video

Περιορισμένης έντασης επεισόδια έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ομάδα πέταξε πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με ρίψη χημικών
Στιγμές έντασης και στη Θεσσαλονίκη
Αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα....

Η Μάγδα Φύσσα χάιδεψε το μνημείο και άναψε ένα κεράκι στην μνήμη του, εμφανώς συγκινημένη
Τόσο στο Κερατσίνι, όσο και στον Πειραιά, βρίσκονται επί ποδός περίπου 1000 αστυνομικοί, για την περίπτωση που υπάρξουν προβλήματαΜαζική αντιφασιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Κερατσίνι με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά.
Αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, συγκεντρώθηκαν στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.
Στιγμές έντασης σημειώθηκαν στον Πειραιά όπου μικρή ομάδα ατόμων που φορούσαν με κράνη και κρατούσαν ξύλα και πέτρες, επιτέθηκε προς τις κλούβες και τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν πίσω από αυτές, έξω από το Δημοτικό Θέατρο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.
Στόχος της πορείας ήταν να φτάσει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβη καθώς μεγάλο τμήμα της πορείας αποχωρεί μετά την επίθεση στους άνδρες των ΜΑΤ.














Νωρίτερα, στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε το πανό της οικογένειας Φύσσα, με την μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, Μάγδα Φύσσα, να προπορεύεται. Η Μάγδα Φύσσα κατέφτασε στο σημείο που πριν από πέντε χρόνια έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας, χάιδεψε το μνημείο και άναψε ένα κεράκι στην μνήμη του, εμφανώς συγκινημένη. Στο σημείο συγκεντρώθηκε από νωρίς πολύς κόσμος, καταθέτοντας λουλούδια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, σήμερα «συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε “το Τέρας” στα μάτια, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος και η ελευθερία είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν. Από τη μέρα αυτή και μέχρι σήμερα, στεκόμαστε κι εμείς ακόμα εδώ, ακλόνητοι, απέναντι στους χρυσαυγίτες δολοφόνους του, που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι είναι ένα δήθεν “νόμιμο” πολιτικό κόμμα, και όχι μια νεοναζιστική οργάνωση με μόνο στόχο να κατασπαράξει όποιον φαντασιώνεται ως εχθρό της, σε συνεχεία των ιδεολογικών της προγόνων».

Ακόμη στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Είναι για εμάς μια ευκαιρία να τους υπενθυμίσουμε την αυτονόητη θέση μας: Ότι θα παλέψουμε ως το τέλος για να μην παραδοθεί η γειτονιά του Παύλου στους δολοφόνους του. Δεν θα τους επιτρέψουμε να αλωνίζουν στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, ποτίζοντας την ψυχή τους με τυφλό μίσος. Η καταδίκη των νεοναζί στον δρόμο, πρέπει να υποδεχθεί την τυπική καταδίκη από τη δικαιοσύνη, που οφείλει να είναι βαριά και συνολική».
Τόσο στο Κερατσίνι, όσο και στον Πειραιά, βρέθηκαν επί ποδός περίπου 1000 αστυνομικοί, για την περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα.

Σημειώνεται πως αστυνομικοί της τροχαίας προχώρησαν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Στο μεταξύ, πρόταση στο Συμβούλιο της Ευρώπης, να καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων και αγώνα κατά του νεοναζισμού και του φασισμού η επέτειος της δολοφονίας Φύσσα, κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη.























Πορεία μνήμης και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Πορεία πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Αρκετός κόσμος, μεταξύ των οποίων απλοί πολίτες, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα, κινήθηκαν στην οδό Εγνατία στο ρεύμα προς τα δυτικά.
Ωστόσο, επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, άτομα που συμμετείχαν στην πορεία άρχισαν να πετούν αντικείμενα και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν παρατεταγμένες μπροστά από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.
Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.














Μικρής έκτασης επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Πάτρας, μετά το τέλος της πορείας στην μνήμη του Παύλου Φύσσα.
Mία ομάδα ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έφυγαν από την πλατεία Γεωργίου όπου είχε καταλήξει η πορεία και κινήθηκαν προς την οδό Ερμού, με προορισμό το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης.
Στη συνέχεια, η ομάδα των ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, που απάντησαν με την ρίψη χημικών.
Νωρίτερα, ομάδα αγνώστων ατόμων είχε επιτεθεί κατά των γραφείων του κόμματος «Ελληνική Λύση», που βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου.












Φωτογραφίες: Eurokinissi, Intime, SOOC, Thestival.gr, Patrastimes.gr
Βίντεο: ΕΡΤ, Tempo24.gr, Patrastimes.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/xekinise-i-diadilosi-sto-keratsini-gia-ta-pente-chronia-apo-ti-dolofonia-toy-payloy-fyssa-eikones-video/#ixzz5RTiTtoYk

















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου