Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2018

Μαυρωτάς: Το Ποτάμι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών


«Άσχετα με τη στάση των ΑΝΕΛ»

Την πρόθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών όταν κληθεί να την κυρώσει η Βουλή ανακοίνωσε ο γραμματέας της Κ.Ο., Γιώργος Μαυρωτάς, υπογραμμίζοντας πως οι μόνοι που διαφοροποιούνται από την κοινή «γραμμή» είναι οι βουλευτές, Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός...







«Το Ποτάμι θα ψηφίσει για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών» δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρ/σ News 24/7 ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, κάνοντας λόγο για μια «ευκαιρία απεγκλωβισμού από ένα πρόβλημα που μας ταλανίζει για δεκαετίες», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «δεν είναι ιδανική λύση, είναι όμως ιδανική λύση».

«Αν ο κ. Τσίπρας θελήσει να εκβιάσει ψήφο εμπιστοσύνης ας μην υπολογίζει σε εμάς. Αλλά τη στάση μας στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα την καθορίσουμε με βάση τη στάση των ΑΝΕΛ. Το Ποτάμι πιστεύει ότι η συμφωνία είναι στην κατεύθυνση της εθνικής γραμμής, είναι μια ευκαιρία απεγκλωβισμού από ένα πρόβλημα που μας ταλανίζει για δεκαετίες, δεν είναι η ιδανική λύση, είναι όμως βιώσιμη λύση» δήλωσε συγκεκριμένα αναφορικά με τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, προσθέτοντας ουσιαστικά τέσσερις ακόμα ψήφους σε εκείνες που αναμένεται να ανάψουν το πράσινο φως για την υπερψήφιση της συμφωνίας.

Ο Γ. Μαυρωτάς ξεκαθάρισε πως εκείνοι που έχουν διαφωνίες με την κοινή στάση του Ποταμιού είναι οι Γ. Αμυράς και Γρ. Ψαριανός, ενώ άφησε ένα παράθυρο για την επιβεβαίωση της στάσης του κόμματος κατά το επικείμενο συνέδριο του Ποταμιού τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ακόμη, ο βουλευτής του κόμματος του Στ. Θεοδωράκη, έστρεψε τα βέλη του προς τη Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας πως «ένα μεγάλο κομμάτι της ΝΔ θα λέει από μέσα του "βάστα Ποτάμι" για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών».

Αναφορικά με τις διεργασίες στο Ποτάμι και την πρόσφατη αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής, ο βουλευτής υποστήριξε πως δεν συμφωνεί με την θέση του Σπ. Λυκούδη ότι το Ποτάμι έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο. Τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης καθόδου του Ποταμιού στις εκλογές, ενώ σημείωσε πως «το Ποτάμι έχει τις ιδέες και τους ανθρώπους για να συμμετάσχει σε μια κυβερνητική προσπάθεια στη βάση αρχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου