Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018

Εξηγήσεις από τον Βαρβιτσιώτη ζητά το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών





«Να επανορθώσει και να ζητήσει συγγνώμη από τα πρόσωπα που κακοποίησε και προσέβαλε»


Την έντονη αντίδραση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών προκάλεσε η τρανσφοβική δήλωση του «γαλάζιου» βουλευτή, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος προ ολίγων ημερών είχε κάνει μια ακόμη κακοποιητική και πολύ χυδαία παρέμβαση, την οποία μάλιστα προσπάθησε να καμουφλάρει ως χιούμορ.


Συγκεκριμένα, για «τρανσφοβική λεκτική κακοποίηση» κατηγορεί τον βουλευτή το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι: «Έχουμε κάνει τρανσέξουαλ τη φωνή μας προς τα έξω».

«Θλιβερό είναι το γεγονός ότι, η τρανσφοβική λεκτική κακοποίηση από τον βουλευτή, παρέμεινε ασχολίαστη από τους τέσσερις δημοσιογράφους που συμμετείχαν στη συζήτηση, ως να ήταν κάτι φυσιολογικό να κακοποιούνται λεκτικά συμπολίτες τους που έχουν υποφέρει στον μέγιστο βαθμό από τη μισαλλοδοξία.

Πέραν αυτών, ασφαλώς θα πρέπει να σχολιάσουμε ότι η ορολογία «τρανσέξουαλ» είναι λανθασμένη, καθώς συνδέει τα τρανς πρόσωπα με το βιολογικό φύλο (sex), ενώ η έννοια που τα χαρακτηρίζει είναι η ταυτότητα φύλου, καθώς επίσης είναι μία ορολογία ιατρικοποιημένη διότι συμπεριλαμβάνονταν στο παρελθόν παράγωγά της σε καταλόγους ψυχικών διαταραχών που πλέον έχουν αναθεωρηθεί, και ως εκ τούτου είναι και παρωχημένη», αναφέρεται μεταξύ πολλών άλλων στην ανακοίνωση του Σωματείου.

«Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, καταδικάζει και βρίσκεται απέναντι σε κάθε τρανσφοβική εκδήλωση που δηλητηριάζει τον δημόσιο διάλογο, και καλεί τον βουλευτή έστω και εκ των υστέρων να επανορθώσει και να ζητήσει συγγνώμη από τα πρόσωπα που κακοποίησε και προσέβαλε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Καιρός ήρθε λοιπόν οι «γαλάζιοι» βουλευτές να ενημερωθούν για τα ΛΟΑΤΚΙ ζητήματα, ως οφείλουν άλλωστε αφού έχουν δημόσιο λόγο, και να σταματήσουν να κακοποιούν λεκτικά οποιοδήποτε δεν ταιριάζει στην «άριστη» λογική τους.




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/to-somateio-ypostirixis-diemfylikon-kalei-ton-varvitsioti-se-apologia-logo-transfovias/#ixzz5UAa53G1y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου