Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018

Ποια i-προϊόντα δεν πρόλαβε να δει ο Στιβ Τζομπς που έφυγε σαν σήμερα πριν από 7 χρόνια






Στις 4 Οκτωβρίου του 2011 ο αμερικανός επιχειρηματίας Στίβεν Πολ Τζομπς, γνωστός ως Στιβ Τζομπς και σύμβολο της επιχειρηματικότητας παγκοσμίως υποκύπτει στην ασθένεια.

Συνιδρυτής με τον Στιβ Βόσνιακ της Apple Computer αποτελεί τον άνθρωπο που αγαπάς να μισείς και που εύχεσαι να είχες ένα μικρό ποσοστό του εμπορικού του ταλέντου για να τρέξεις την επιχείρησή σου ή ακόμα καλύτερα την ιδέα σου με διαστημικές ταχύτητες....


Θεωρήθηκε από πολλούς ως ο μέγας ευαγγελιστής της ψηφιακής εποχής και η αλήθεια είναι ότι οι ιδέες του άλλαξαν πολλές από τις ψηφιακές μας συνήθειες. Μην ξεχνάμε ότι ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή.

Ημερομηνίες σταθμοί στην προϊοντική του καριέρα ήταν αναμφισβήτητα το 1998 όταν βγήκαν στην αγορά οι πολύχρωμοι και αξιόπιστοι iMac και τα iBook.

Επίσης, το 2001 ποιος θα ξεχάσει την κυκλοφορία των iPod που έφεραν την ψηφιακή μουσική κυριολεκτικά στο τσεπάκι μας και δύο χρόνια μετά το iTunes Music Store (iTMS) για αγορά/κατέβασμα τραγουδιών.



Αυτό βέβαια που είναι συνώνυμο με την μορφή του, είναι η ανάπτυξη κινητού τηλεφώνου και η κυκλοφορία το 2007 του πρώτου iPhone. Μιλάμε ασφαλώς για το κινητό που πρωταγωνιστεί σχεδόν κάθε χρόνο στις πωλήσεις έξυπνων τηλεφώνων παγκοσμίως, με φανατικούς οπαδούς αλλά και σταθερούς πελάτες του κάθε νέου μοντέλου. Μιλάμε για ένα σύμβολο τεχνολογίας και πλούτου που δείχνει πραγματικά να είναι μία κατηγορία από μόνο του.

Η συνέχεια ήταν επίσης επιτυχημένη με την κυκλοφορία του πρώτου iPad (2010) ενώ είχε τη χαρά να προλάβει τον τίτλο του του «προσώπου της χρονιάς» από τη βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times.

Δυστυχώς η ζωή του έμελε να τελειώσει μετά από μόλις 56 χρόνια, αφήνοντας όμως πίσω του ένα τεράστιο έργο που άλλαξε τον τρόπο που βιώνουμε την τεχνολογία.

Από τότε και έχοντας θέσει τις βάσεις, η εταιρεία έχει συνεχίσει την ανοδική της πορεία λανσάροντας νέα iPhone, iPad, iMac και όλα αυτά τα i- που κάνουν τα μάτια μας να γυαλίζουν. Μερικά χαρακτηριστικά προϊόντα είναι τα παρακάτω:

2011: iPhone 4

2012: iPhone 5 & iPad Mini

2013: iPad Air

2014: iPhone 6

2015: Apple Watch & Apple Pencil

2016: Apple Watch Series 1 & AirPods

2017: iPhone 8 & iPhone X & HomePod

Ενώ φέτος είδαμε το iPhone XR (θα κυκλοφορήσει στις 26 του μήνα) και τα iPhone XS & iPhone XS Max.





Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1/poia-i-proionta-den-prolave-na-dei-o-stiv-tzomps-poy-efyge-san-simera-prin-apo-7-chronia/#ixzz5T2Tdz8oL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου