Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2018

Live: Η ομιλία του Νίκου Κοτζιά στο Ηράκλειο Κρήτης



- Ο Νίκος Κοτζιάς κάνει σήμερα την πρώτη πολιτική ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης - Τελευταία φορά που μίλησε δημόσια ήταν το περασμένο Σάββατο στην τελετή παράδοσης - παραλαβής ενώπιον του πρωθυπουργού - Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται όσα θα πει για Τσίπρα και Καμμένο - Σήριαλ έχει γίνει η 9σέλιδη επιστολή παραίτησής του που δεν έχει δοθεί ακόμα στην δημοσιότητα


Με…
«καρφιά» ξεκίνησε η πρώτη ομιλία του Νίκου Κοτζιά μετά την παραίτησή του από υπ. Εξωτερικών, την οποία εκφωνεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο κ. Κοτζιάς ξεκίνησε λέγοντας «ζούμε σε πια εποχή που η εντιμότητα, το θάρρος η παρρησία είναι απαραίτητες», κάτι που προφανώς είναι σαφής αναφορά στα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες.

Σχετικά με τα όσα έχουν ειπωθεί για την στάση της χώρας μας απέναντι στην Τουρκία΄, την Αλβανία και την «Αιγιαλίτιδα ζώνη», τόνισε πως τα όσα είχε προτείνει είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.

«Η συμφωνία των Πρεσπών σημαίνει σταθερότητα»

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε πως αυτή αποκόπτει επί της ουσίας την ΠΓΔΜ από την επιρροή της Τουρκίας και από τα σχέδια διαμελισμού που εργάζονται κάποιες δυνάμεις, οι οποίες την θέλουν να μοιραστεί ανάμεσα σε Αλβανία και Βουλγαρία.

Η συμφωνία όπως είπε συνάδει στην σταθερότητα στα σύνορα της Ελλάδας χωρίς αλλαγές, κάτι που ωφελεί την Ελλάδα. Αντέκρουσε τα όσα λέγονται πως τώρα πως τώρα τους αναγνωρίζεται «γλώσσα Μακεδονική», μιας και αυτό όπως είπε έχει επιτραπεί ακόμα από την εποχή του Γεωργίου Αβέρωφ.



Για την «Μακεδονική εθνότητα», επί της ουσίας υποστήριξε πως είναι αναπόφευκτο να αποκαλούνται «Μακεδόνες», μιας και έτσι γίνεται με τις σύνθετες ονομασίες.
Η θυελλώδης παραίτηση

Η θυελλώδης παραίτηση του κ. Κοτζιά έχει προκαλέσει αναταράξεις στην κυβέρνηση αλλά και στην σχέση των δυο κυβερνητικών εταίρων, Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου. Η κόντρα που είχαν Κοτζιάς και Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο που οδήγησε και στην παραίτηση Κοτζιά έχει αφήσει πολλά πολιτικά «απόνερα». Το πιο πρόσφατο «χτύπημα» Κοτζιά, αποκαλυπτικό και των προθέσεών του για απόψε έγινε την Κυριακή με ένα οργισμένο tweet που ανάρτησε ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών. Η ομιλία του κ. Κοτζιά έχει προγραμματισθεί για τις 7 στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Ηρακλείου Κρήτης.


Δείτε ζωντανά την ομιλία του Νίκου Κοτζιά από το Ηράκλειο της Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου