Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018

Παραλύει το δημόσιο : Ποιοι απεργούν με την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

photo: Eurokinissi

Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ  και διοργανώνει συγκέντρωση στις 11:00 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων. H ΟΛΜΕ και συγκεκριμένα οι δάσκαλοι στα δημοτικά σχολεία αλλά και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ 14/11


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ σήμερα Τετάρτη, με επίκεντρο.... της κινητοποίησης, «που είναι η πρώτη μετά την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια», όπως τονίζει, μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Στις 11:00 οι απεργοί προγραμματίζουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, «τα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων στα χρόνια των μνημονίων έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 40% και η οικονομική αφαίμαξη, δυστυχώς, ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων. Αύξησε την έμμεση φορολογία, σε ΦΠΑ, σε ειδικούς φόρους καυσίμων, αλκοόλ, στα τέλη κυκλοφορίας, στον ΕΝΦΙΑ κ.ά. Το κλιμακώνει με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 9.900 ευρώ στα 8.600 για το 2018-2019 ενώ βυθίζει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ από 1/1/2020 μειώνοντας μισθούς και συντάξεις κατά 50 ευρώ μηνιαίως.

Στο ασφαλιστικό είτε καταφέρει η Κυβέρνηση να αποφύγει είτε να αναστείλει τις περικοπές στις παλιές συντάξεις, οι νέοι συνταξιούχοι μετά τον Μάιο του 2016 νιώθουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα του Νόμου Κατρούγκαλου. Οι περικοπές για τους Δημοσίους Υπαλλήλους με το Ν. 4387/2016 ξεκινούν από 7% για ΥΕ κατηγορία με 20 χρόνια ασφάλισης και κορυφώνεται στο 35% για ΠΕ κατηγορία με 40 χρόνια ασφάλισης. Οι μειώσεις είναι αντίστοιχες στα επικουρικά ταμεία αλλά και στο ΕΦΑΠΑΞ.

Η ένταξη στα ΒΑΕ με συνταξιοδοτικό όφελος για τους εργαζόμενους σε αυτά, ύστερα από τη δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι αναγκαία όσο ποτέ. Η διεύρυνση των επαγγελμάτων, που θα ενταχθούν, με αναβάθμιση των κατηγοριών στην καταβολή του επιδόματος, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, χωρίς αποχαρακτηρισμούς θα εξακολουθήσουν να είναι στην προμετωπίδα των δίκαιων αιτημάτων μας».

Μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση.


H ΟΛΜΕ συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ 14/11

ΑΠΕΡΓΙΑ
Προάσπιση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών και ανθρώπινα όρια ηλικίας
Υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου
Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
Μισθολόγιο αξιοπρέπειας με σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη
Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ
14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα
Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων

Απεργία στις 14 Νοεμβρίου για την Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Δικηγορικών Συλλόγων

Την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Δικηγορικών Συλλόγων.
Όπως αναφέρουν απεργούν και διαμαρτύρονται «για την προσπάθεια αλλαγής των εργασιακών μας σχέσεων και τον κίνδυνο απώλειας κατοχυρωμένων εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων».

Κανονικά αύριο τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ παρά την απεργία της ΑΔΕΔΥ

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, αύριο 14 Νοεμβρίου 2018, παρά την πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.
Όπως έγινε γνωστό το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ δεν έχει λάβει κάποια απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή του στην απεργία. Ως εκ τούτου όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια του Οργανισμού θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Στο επίκεντρο της κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει για αύριο η ΑΔΕΔΥ βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Η απεργία πραγματοποιείται επειδή όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «οι επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς απέβησαν άκαρπες. Τα αιτήματά για οικονομική βελτίωση αντιμετωπίστηκαν με μνημονιακή λογική, καθώς όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 είναι 800 εκατομμύρια και μετά βίας επαρκούν για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ».

Απεργιακή κινητοποίηση αύριο στις δημόσιες δομές Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο οι δημόσιες δομές Υγείας, αφού γιατροί και νοσηλευτές αποφάσισαν 24ωρη απεργία.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μεταξύ άλλων ζητά το σύνολο των αναδρομικών και την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ανθρώπινα ωράρια 5ήμερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση 10.00 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας διεκδικώντας «να διαγραφούν από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, αυξήσεις στους μισθούς, διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος, ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών».

Οι συγκεντρώσεις

Στις 11:00 οι απεργοί προγραμματίζουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις και ορισμένες ομοσπονδίες που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, το βάρος όμως θα πέσει στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στις 28 Νοεμβρίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εξής συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας:
Στις 10.00 το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 10:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Την ίδια ώρα, Πρωτοβάθμια Σωματεία στην Καμάρα. Στις 11.00 το πρωί, μέλη της ΕΔΟΘ, θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου