Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018

«Ναι» από την Ουγγαρία στη χορήγηση πολιτικού ασύλου στον Γκρούεφσκι




Την πληροφορία μεταδίδει το αλβανικό πρακτορείο και κάποια ουγγρικά μέσα
Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση από τις ουγγρικές Αρχές
Οι Αρχές της ΠΓΔΜ αναμένεται να αποστείλουν σήμερα αίτημα στην Ουγγαρία για την έκδοσή του
Το χρονικό της διαφυγής

Θετικά φέρεται να απάντησε η Ουγγαρία στο αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου στον πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι, όπως μεταδίδει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων INA, καθώς και μερίδα ουγγρικών μέσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το INA, ο Γκρουέφσκι είχε αιτηθεί χορήγησης ασύλου, μέσω της πρεσβείας της Ουγγαρίας στα Τίρανα.

Πέρα από τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα ΜΜΕ, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση από τις ουγγρικές Αρχές .

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές της ΠΓΔΜ αναμένεται να αποστείλουν σήμερα αίτημα στην Ουγγαρία για την έκδοσή του.

Το χρονικό της διαφυγής

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή και να εκτίσει ποινή διετούς φυλάκισης για διαφθορά, διέφυγε στην Ουγγαρία.

Ο Γκρούεφσκι, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε στη φυλακή για να αρχίσει να εκτίει την ποινή του, είχε γνωστοποιήσει μέσω Facebook πού βρισκόταν και τι σκόπευε να κάνει. «Τις τελευταίες ημέρες, δέχθηκα αναρίθμητες απειλές κατά της ζωής μου», έγραψε ο πολιτικός. «Βρίσκομαι στη Βουδαπέστη και ζητώ πολιτικό άσυλο από τις ουγγρικές αρχές».

Ο Γκρούεφσκι κηρύχθηκε επίσημα φυγάς τρεις ημέρες αφότου δεν παρουσιάστηκε στη φυλακή για να αρχίσει να εκτίει την ποινή διετούς φυλάκισης που του επιβλήθηκε για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, μια υπόθεση που ανάγεται στο 2012.

Ο 48χρονος Γκρούεφσκι ήταν πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ από το 2006 ως το 2016 και επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE ως τα τέλη του 2017.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/nai-apo-tin-oyggaria-sti-chorigisi-politikoy-asyloy-ston-gkroyefski/#ixzz5XPBJxqJV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου