Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018

Αυτοί είναι οι «εκλεκτοί» της ΝΔ για τους δήμους της Αττικής (Ονόματα)




Συνολικά 34 µικρούς «πονοκεφάλους» έχει η Νέα ∆ηµοκρατία στην Αττική, όσοι και οι δήµοι της Β’ Αθηνών, που από τις επόµενες εθνικές εκλογές σπάει σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Σχεδόν σε κάθε δήµο, δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι διεκδικούν το «γαλάζιο» χρίσµα για τη δηµαρχία, έστω και αν γνωρίζουν ότι επισήµως η Πειραιώς δεν θα στηρίξει καµία υποψηφιότητα σε δήµους, πέραν των µεγάλων της χώρας.


Ωστόσο, η επιτροπή εκλογικού αγώνα της Νέας ∆ηµοκρατίας (Ν. Κακλαµάνης, Λ. Αυγενάκης, Κ. Τσιάρας, Μ. Βορίδης, Γ. Γεωργαντάς, Τ. Θεοδωρικάκος, Σ. Πέτσας, Θ. Νέζης, Τ. Γαϊτάνης, Μ. Σταυριανουδάκης, Κ. Τζανακούλης) προσπαθεί εδώ και καιρό να παρέµβει «πυροσβεστικά» σε δήµους όπου υπάρχει µεγάλη ένταση µεταξύ των νεοδηµοκρατών, να στηρίξει έστω και άτυπα υποψήφιους δηµάρχους και να αποτρέψει µε ήπιο τρόπο άλλους από το να είναι υποψήφιοι.

Σήµερα, περίπου έξι µήνες πριν από τις δηµοτικές εκλογές, οι ακόλουθοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να λάβουν, ανεπίσηµα, τις «ευλογίες» της Νέας ∆ηµοκρατίας για να διεκδικήσουν τη δηµαρχία.

Ξεκινώντας από τον Βόρειο Τοµέα και το Μαρούσι, το κενό που αφήνει ο Γιώργος Πατούλης διεκδικούν πολλοί, όπως ο πρόεδρος του τοπικού εµπορικού συλλόγου, Γιάννης Νικολαράκος. Η Πειραιώς θα στηρίξει τον πρώην πρόεδρο του φαρµακευτικού συλλόγου και πρώην διοικητή του ΙΚΑ και του ΟΑΕ∆, Θεόδωρο Αµπατζόγλου. Στην Κηφισιά, ο «κλήρος» πέφτει στον νυν δήµαρχο, Γιώργο Θωµάκο, ενώ παράλληλα ενδιαφέρον δείχνει και ο πρώην Νίκος Χιωτάκης, ενώ την υποψηφιότητά του έχει ήδη ανακοινώσει ο µηχανικός Αλέξης Μακρής. Το χρίσµα στο Χαλάνδρι διεκδικεί ο πρώην δήµαρχος Γιώργος Κουράσης (έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του), αλλά αυτό ίσως τελικά δοθεί στον πρώην γραµµατέα Οργανωτικού της Ν.∆., Κώστα Κόλλια.



Στη Μεταµόρφωση θα στηριχθεί ο νυν δήµαρχος, Μιλτιάδης Καρπέτας, στενός συνεργάτης του οποίου (ως γενικός γραµµατέας του δήµου) είναι το στέλεχος της Ν.∆. Μανώλης Γραφάκος. Στην Πεύκη-Λυκόβρυση, ο νυν δήµαρχος, Τάσος Μαυρίδης, ενώ ενδιαφέρον για τη δηµαρχία δείχνει και η Μαρία Γώγου, αδελφή του υποψήφιου δηµάρχου Βύρωνα.



Στα Βριλήσσια επανακάµπτει ο παλιός δήµαρχος και πρώην βουλευτής και υπουργός της Ν.∆., Αργύρης Ντινόπουλος, ενώ «αντάρτικο» ετοιµάζει ο Γιάννης Πισιµίσης, µε τη στήριξη, όπως ακούγεται, του πρώην δηµάρχου Κώστα Ιωαννίδη. Στο Ηράκλειο έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Γιώργος Παπαδηµητρίου, συνεργάτης του Αδωνι Γεωργιάδη, που ασχολείται επί χρόνια µε τα τοπικά πράγµατα.



«ΣΦΑΓΗ»

Στην Αγία Παρασκευή γίνεται «σφαγή», καθώς η Ν.∆. δείχνει να κλίνει προς την υποψηφιότητα του πρώην δηµάρχου Βασίλη Ζορµπά, ενώ το άτυπο χρίσµα διεκδικούν δυναµικά και οι Γιώργος Οικονόµου, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης και Κωνσταντίνος Ζιαµπάς. Στον ∆ήµο Πεντέλης, η Πειραιώς αµφιταλαντεύεται ανάµεσα σε δύο δηµοτικούς συµβούλους, τη ∆ήµητρα Κεχαγιά και τον Λευτέρη Κοντουλάκο. Στον ∆ήµο Φιλοθέης-Ψυχικού δεν θα δοθεί χρίσµα ούτε ανεπίσηµα, ενώ στον γειτονικό Παπάγου-Χολαργό θα υποστηριχθεί ο νυν δήµαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, ενώ σχεδιάζει να κατέβει ως ανεξάρτητος ο ∆ηµήτρης Τούτουζας, γιος του οµότιµου καθηγητή Καρδιολογίας, Παύλου Τούτουζα.



Στη ∆υτική Αθήνα, τα άτυπα χρίσµατα θα δοθούν µε το σταγονόµετρο. Στο Περιστέρι θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν δήµαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης, ενώ στο Χαϊδάρι αναµένεται να στηριχθεί ο Αρης Πανόπουλος, αν και ενδιαφέρον δείχνει και ο Απόστολος Θεοφίλης. Στο Αιγάλεω έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα ο Γιάννης Γκίκας, χωρίς να έχει διασφαλίσει τη «γαλάζια» στήριξη. Στο Ιλιον, η Ν.∆. θα επιχειρήσει άνοιγµα στον κόσµο του ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας τον δήµαρχο, Νίκο Ζενέτο. Σε Πετρούπολη, Αγία Βαρβάρα και Αγίους Αναργύρους-Καµατερό δεν έχουν ακόµα βρεθεί πρόσωπα που θα κατέβουν µε την υποστήριξη της Πειραιώς.



Στη Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα ακούγεται ότι µπορεί να είναι υποψήφιος ο δηµοτικός σύµβουλος Γιάννης Τοµπούλογλου, αδελφός του παλιού πολιτευτή της Ν.∆., Χάρη Τοµπούλογλου. Στη Νέα Ιωνία, η ∆ΗΜΤΟ έχει ανακοινώσει δηµόσια ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Μανούρη, ενώ ως «αντάρτης» θα κατέβει ο Νίκος Κουκουλάρης. Ανοιγµα στο ΠΑΣΟΚ θα πραγµατοποιήσει η Πειραιώς και στον ∆ήµο Μοσχάτου-Ταύρου, επιλέγοντας τον δήµαρχο, Ανδρέα Ευθυµίου. Στο Γαλάτσι, η επιλογή της Πειραιώς είναι ο νυν δήµαρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος, την ώρα που ο πρώην αντιδήµαρχος Κώστας Ζόµπος ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα.



Νοτιότερα, τα πράγµατα είναι πιο απλά για τη Ν.∆. Στην Καλλιθέα το χρίσµα θα λάβει ο δήµαρχος, ∆ηµήτρης Κάρναβος. Στη Νέα Σµύρνη, η εκλογική επιτροπή καταλήγει µάλλον στον µεταλλειολόγο – µηχανικό Γιώργο Λαρίση, πρώην συνεργάτη του Κωστή Χατζηδάκη.



Στο Παλαιό Φάληρο, µετά τη µετακίνηση του ∆ιονύση Χατζηδάκη στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών, επικρατέστερος «γαλάζιος» υποψήφιος δήµαρχος είναι ο αντιδήµαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος. Στον ∆ήµο ∆άφνης-Υµηττού, όπου ο δήµαρχος, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, θα είναι επίσης υποψήφιος στον Νότιο Τοµέα Αθηνών, ο αντιδήµαρχος Νίκος Αναστασόπουλος θα λάβει µάλλον το άτυπο χρίσµα της Ν.∆.



Στον Αγιο ∆ηµήτριο, σοβαρές πιθανότητες συγκεντρώνει η υποψηφιότητα του Χρήστου Πρεκετέ, ενώ στον Αλιµο εξετάζεται η υποστήριξη του νυν δηµάρχου, Ανδρέα Κονδύλη. Στη Γλυφάδα θα υποστηριχθεί ο νυν δήµαρχος και πρώην ευρωβουλευτής της Ν.∆., Γιώργος Παπανικολάου, ενώ στον Βύρωνα µοιρασµένες είναι οι πιθανότητες µεταξύ του Χρήστου Γώγου και του Μίλτου Μπαντή.

Υποψήφιος στου Ζωγράφου θα είναι το µέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.∆., Βασίλης Θώδας, και στην Καισαριανή πιθανώς ο πρόεδρος της ∆ΗΜΤΟ, Σωτήρης Ιατρού. Στον ∆ήµο Ελληνικού-Αργυρούπολης θα στηριχθεί ο δήµαρχος, Γιάννης Κωνσταντάτος, ενώ στην Ηλιούπολη πιθανότατα ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης, αν και το χρίσµα διεκδικούν ο Τάσος Ευσταθίου και ο Γιάννης Αναγνώστου.

*Του Κώστα Παπαχλιμίντζου – Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου