Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2018

Δύσκολη «εξίσωση» ο δήμος της Αθήνας για τον ΣΥΡΙΖΑ...




Στο επόμενο 15νθήμερο οι ανακοινώσεις...

Μέσα στον Νοέμβριο θα ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον “εκλεκτό” του για τον δήμο της Αθήνας, αφού ήδη βλέπουν στην Κουμουνδούρου ΝΔ και ΚΙΝΑΛ με τον...
Κώστα Μπακογιάννη και τον Παύλο Γερουλάνο να έχουν ξεκινήσει την προεκλογική τους εκστρατεία.

Καλά πληροφορημένες πηγές τόνιζαν στο newpost.gr πως για τις υποψηφιότητες που θα αφορούν τους μεγάλους δήμους της χώρας, όπου δεν έχουν κλειδώσει τα πρόσωπα ακόμα, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος χωρίς να αποκλείεται ακόμα και συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Τη σύγκληση του κορυφαίου καθοδηγητικού οργάνου, άλλωστε, επιθυμούν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία τόνιζαν στο newpost.gr πως το τοπίο σχετικά με τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας είναι ακόμα “θολό”.

Οι διεργασίες που πραγματοποιούνται μεταξύ των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου και της Κουμουνδούρου σχετικά με τον υποψήφιο της Αθήνας τελούν υπό άκρα μυστικότητα και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να αιφνιαδιάσει με την επιλογή που θα παρουσιάσει στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Μάλιστα τις τελευταίες ώρες οι συζητήσεις αυτές φαίνεται να έχουν ενταθεί και ένα “πρόσωπο έκπληξη”, νέο σε ηλικία με δυναμικά χαρακτηριστικά, να κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό περιμένοντας να γίνουν οι τελευταίες συνεννοήσεις.

Ο πήχης μετά το 2014 και την άκρως επιτυχημένη πορεία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη έχει ανέβει πολύ ψηλά και στο κυβερνητικό στρατόπεδο θέλουν να διατηρήσουν αυτή την καλή εικόνα που υπάρχει. Αν και ο Κώστας Μπακογιάννης είναι το μεγάλο φαβορί και πολλοί προεξοφλούν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και από τον πρώτο γύρο, στελέχη της Κουμουνδούρου υπενθύμιζαν στο newpost.gr πως τα ποσοστά των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 στην Α΄ Αθήνας δείχνουν πως δεν θα είναι εύκολη μάχη. Ασφαλώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν άλλα χαρακτηριστικά και το πρόσωπο παίζει τον πλέον αποφασιστικό ρόλο, όμως φαίνεται να στηρίζουν πολλά και στο 31,55% που είχε καταγράψει το κόμμα πριν από 3 χρόνια.

Θα επιχειρούσε το Μαξίμου να έβαζε ένα στέλεχος “πρώτης γραμμής” στη μάχη της Αθήνας; Αυτό είναι το ερώτημα που έχει τεθεί εδώ και καιρό στις κλειστές συσκέψεις που πραγματοποιούνται χωρίς να υπάρχει μια σαφής απάντηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αναζήτηση ενός κορυφαίου στελέχους δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, αφού φαίνεται να υπήρξαν επιφυλάξεις. Είναι γεγονός πως μέσα στο καλοκαίρι και πριν τον ανασχηματισμό ο Αλέξης Χαρίτσης και η Έφη Αχτσιόγλου ήταν επιλογές που είχαν “μετρηθεί” από το Μαξίμου.

Από τη μια το ενδεχόμενο της ήττας από την άλλη η διεκδίκηση μιας πιο σίγουρης θέσης στο Κοινοβούλιο αποτέλεσαν ανασταλτικούς παράγοντες για να βγει από νωρίς ένα προβεβλημένο πρόσωπο απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη. Ακόμα και η περίπτωση του Παύλου Γερουλάνου θεωρήθηκε από αρκετούς μια δυνατή υποψηφιότητα, που θα μπορούσε να κόψει ψήφους από κεντρώους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη στιγμή που οι εκλογές των ΟΤΑ θα συμπέσουν με τις βουλευτικές εκλογές, οι παραπάνω προβληματισμοί εντείνονται ακόμα πιο πολύ.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσαν την άποψη τους στο newpost.gr, θεωρούσαν την πιθανότητα ο νέος υφυπουργός Εργασία Νάσος Ηλιόπουλος να προταθεί από την Κουμουνδούρου ως μια πολύ καλή περίπτωση για τον δήμο της Αθήνας. Μάλιστα συμπλήρωναν πως από τη στιγμή που θα του ανακοινωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα είνα αυτονόητο πως θα δεχτεί, χωρίς ενδοιασμούς, θεωρώντας πως θα είναι ένα σημαντικό πολιτικό βήμα για εκείνον.

Στο ίδιο κλίμα πολύ καλή υποψηφιότητα θεωρούσαν και την περίπτωση του Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος είχε διατελέσει γενικός γραμματέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι ίδιες πηγές αναφέρονταν μάλιστα και στην πρόσφατη αρθογραφία του για την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη στην “Εφημερίδα των Συντακτών” στην οποία σημειώνε μεταξύ άλλων:

“Είναι τεράστια η ευθύνη Αριστεράς και Κεντροαριστεράς. Με επιλογές, μη επιλογές, αγκυλώσεις και αδράνειες στρώνουν τον δρόμο στον φιλόδοξο νέο εκ Καρπενησίου και δι’ αυτού επαναφέρουν το καθεστώς Μητσοτάκη στον δήμο. Κάποιοι θα αναρωτηθούν: «Μα μήπως έφυγε ποτέ;» Η απάντηση είναι ότι έγιναν πολλά βήματα. Δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι η αδιαφάνεια και η σπατάλη υπήρξαν σήμα κατατεθέν της προ Καμίνη διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων”.

Η περίπτωση του καθηγητή της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Νίκου Μπελαβίλα δεν προχώρησε εξαιτίας της ενασχόλησής του με την “Ανάπλαση Α.Ε”. Συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ έγιναν, ωστόσο ο ίδιος δεν άφησε πολλά περιθώρια για να προχωρήσει η υποψηφιότητά του, χωρίς, όμως να αναμιχθεί ποτέ ενεργά το Μέγαρο Μαξίμου. Ενδεχομένως να υπήρξε δυσαρέσκεια από το γεγονός πως ο ίδιος έσπευσε μέσω συνέντευξής του να δηλώσει πως τον ενδιαφέρει να συνεχίσει την δουλειά που έχει αναλάβει στην “Ανάπλαση Α.Ε”.

Η Έλενα Κουντουρά, αν και προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ, θεωρήθηκε πως θα μπορούσε να είναι μια υποψήφια που θα είχε διείσδυση και στη λαϊκή δεξιά και ταυτόχρονα καλή απήχηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει κερδίσει πόντους λόγω του χαμηλού προφίλ που έχει σε αντίθεση με τους υπόλοιπους βουλευτές των ΑΝΕΛ, η καλή και σταθερή πορεία της στο υπουργείο Τουρισμού, καθώς και η θετική στάση που έχει επιδείξει σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο την τοποθετούν ακόμα και για μια θέση στην Ευρωβουλή...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου