Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018

Δεν παραιτείται η Μέι μετά την πρόταση μομφής – «Θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις»




Συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 48 επιστολών που απαιτούνται προκειμένου να κατατεθεί πρόταση μομφής
«Υπηρέτησα αυτό το κόμμα και θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις στη σημερινή ψηφοφορία», το μήνυμα της Μέι
Προτεραιότητά της είναι, όπως είπε, να προχωρήσει το Brexit καθώς είναι πεπεισμένη ότι ανοίγονται καλύτερες μέρες για τη Βρετανία.
Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις 18:00 και τις 20:00 τοπική ώρα
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις γίνουν γνωστά
«No way» το μήνυμα Μέρκελ σε Μέι για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Brexit

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία, καθώς η βρετανίδα πρωθυπουργός θα αντιμετωπίσει στο Κοινοβούλιο σήμερα πρόταση δυσπιστίας.

Παρά τις φήμες που την ήθελαν να παραιτείται μετά από αυτή την εξέλιξη, η Τερέζα Μέι ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στη θέση της.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μίλησε μπροστά από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής εναντίον της ηγεσίας της.

«Υπηρέτησα αυτό το κόμμα και θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις στη σημερινή ψηφοφορία» είναι το μήνυμα της Μέι.

«Μια αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος αυτή τη στιγμή θα θέσει σε κίνδυνο την χώρα μας»

Όπως είπε, η προτεραιότητά της είναι να προχωρήσει το Brexit καθώς είναι πεπεισμένη ότι ανοίγονται καλύτερες μέρες για τη Βρετανία.

Τόνισε ότι συναντήθηκε με ηγέτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης χθες και επρόκειτο να μεταβεί σήμερα στο Δουβλίνο, αλλά αναγκάστηκε να μείνει στο Λονδίνο.

Σήμερα το απόγευμα η ψηφοφορία στο βρετανικό Κοινοβούλιο

Σημειώνεται ότι από την Τρίτη κιόλας τα διεθνή Μέσα μετέδιδαν ότι είχε συγκεντρωθεί ο αριθμός των 48 επιστολών που απαιτούνται προκειμένου να κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το κόμμα της.

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις 18:00 και τις 20:00 τοπική ώρα ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις γίνουν γνωστά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αποκαλούμενης επιτροπής 1922, Γκράχαμ Μπρέιντι, εξασφαλίστηκε ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία.



Η διαδικασία της σημερινής ψηφοφορίας

Για να ανατραπεί η Τερέζα Μέι στη σημερινή ψηφοφορία πρέπει να ψηφίσουν εις βάρος της 158 από τους 315 βουλευτές της.

Το επόμενο βήμα σε περίπτωση που υπερψηφιστεί η πρόταση μομφής είναι η εκλογή νέου αρχηγού από το Συντηρητικό κόμμα μέσα στις επόμενες δέκα μέρες.

Αν όμως η Μέι καταφέρει να επιβιώσει, τότε δεν θα μπορούν να της κάνουν πρόταση μομφής για τουλάχιστον έναν χρόνο.

«No way» το μήνυμα Μέρκελ σε Μέι για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Brexit

Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για το Brexit απέκλεισε κατηγορηματικά η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία είχε την Τρίτη συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι «όπως έχουμε δηλώσει, δεν θα υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα της συμφωνίας εξόδου», εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί τελικά λύση.

Όπως είπε η κυρία Μέρκελ – σύμφωνα με τις πληροφορίες του dpa – υπάρχουν εξάλλου πολλοί βρετανοί βουλευτές που δεν επιθυμούν την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε τη χειρότερη λύση.





Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/ragdaies-exelixeis-sti-vretania-katatethike-i-protasi-momfis-kata-tis-tereza-mei/#ixzz5ZSnGekcb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου