Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018

«Ναι» από το Ποτάμι στη συμφωνία των Πρεσπών – «Όχι» από Αμυρά και Ψαριανό





Ποια προϋπόθεση θέτει η Σεβαστουπόλεως

Την απόφαση να διατηρήσουν τη θέση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά υπό όρους έλαβαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού κατά την πολύωρη συνεδρίασή τους.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η τοποθέτηση ότι το Ποτάμι τάσσεται υπέρ της λύσης, αναμένοντας ωστόσο τις ακριβείς διατυπώσεις των συνταγματικών τροποποιήσεων που θα ψηφίσει η Βουλή της ΠΓΔΜ, «όπου θα φανεί ο βαθμός προσαρμογής των γειτόνων μας στη νέα πραγματικότητα», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σεβαστουπόλεως.

Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης «σύντομα οι Έλληνες θα κληθούμε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση που δεν είναι εύκολη». «Η απόφασή μας θα πρέπει να είναι σε συνάρτηση με το πατριωτικό συμφέρον και όχι τα επιμέρους κομματικά συμφέροντα. Η ασφάλεια, η σταθερότητα, η ανάπτυξη της περιοχής είναι άρρηκτα δεμένες με την ευρωπαϊκή πορεία των Βαλκανίων και αυτή είναι η πυξίδα για τις αποφάσεις του Ποταμιού», τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της συμφωνίας τοποθετήθηκαν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης, καθώς και ο Σπύρος Δανέλλης.Οι κ.κ Αμυράς και Ψαριανός επέμειναν ότι θα την καταψηφίσουν.





Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/nai-apo-to-potami-sti-symfonia-ton-prespon-ochi-apo-amyra-kai-psariano/#ixzz5Zb62sdPK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου