Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019

Bαριά «καμπάνα» στον Αlpha λόγω... Βερύκιου...

 
Βαρύ πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο όμιλος Αlpha. Η «καμπάνα» προήλθε από δηλώσεις του δημοσιογράφους Δήμου Βερύκιου σχετικά με τις...
χήρες στρατιωτικών και τις συντάξεις χηρείας που ελάμβαναν.

Οι κυρώσεις αφορούν τέσσερις παραβάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που έκανε το 2017 εξαιτίας ραδιοφωνικής εκπομπής η οποία ήταν σε απευθείας σύνδεση με πρωινή εκπομπή του καναλιού.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο δικτύωσης της τηλεοπτικής εκπομπής «Happy day» με την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Alpha 9.89. ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος είχε εκφράσει σχόλια και προσωπικές απόψεις για τις χήρες στρατιωτικών και τις συντάξεις (χηρείας) που ελάμβαναν.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε, το ΕΣΡ διαπίστωσε ότι ο όμιλος Alpha παραβίασε διατάξεις του νόμου που αφορούσαν στην ποιότητα λόγου, σε διακρίσεις φύλου, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και προστασία ανηλίκων.

Ακριβώς επειδή όσα ειπώθηκαν μεταδόθηκαν, μέσω δικτύωσης, ταυτόχρονα από το κανάλι και το ραδιόφωνο του ομίλου, η Ανεξάρτητη Αρχή που εποπτεύει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επέβαλε συνολικό πρόστιμο 160.000 ευρώ στο κανάλι (40.000 ευρώ για κάθε μία από τις τέσσερις παραβάσεις του νόμου) και 40.000 ευρώ στο ραδιοσταθμό (10.000 ευρώ ανά παράβαση).

Τι άλλα πρόστιμα επεβλήθησαν

Επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο κανάλι Extra για παραπλανητική διαφήμιση και δυσφήμιση. Η υπόθεση αφορούσε εκπομπή τηλεπώλησης προϊόντων κολλαγόνου του καναλιού, και στην προσπάθεια να πείσουν ότι έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά «υποστήριζαν πως τα προβαλλόμενα δεν είναι σαν τα γιαπωνέζικα της Φουκουσίμα, την περιοχή όπου είχε σημειωθεί το πυρηνικό ατύχημα το 2011, προκαλώντας την διαμαρτυρία της πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Αθήνα», εξήγησε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης.

Το ΕΣΡ εξάλλου επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον

Το ΕΣΡ εξάλλου επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον ραδιοσταθμό Real FM για συγκεκαλυμένη διαφήμιση που αφορούσε σε εκπομπή του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου