Κάθε τρεις και λίγο, διάφοροι ευφάνταστοι, διαμορφώνουν κλίμα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Δεν αναφερόμαστε στα ρετάλια του ΚΙΝΑΛ, που με διάφορους γραφικούς, βάλλουν εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, δείχνοντας απλώς πόσο τους ενοχλεί η αποδοχή του από το σύνολο των νεοδημοκρατών και όχι μόνον…
Η υπογράμμιση έχει να κάνει κυρίως, με όσους θέλησαν πάλι να τον εμπλέξουν με την κάθοδο του Γ. Βουλγαράκη, ως υποψηφίου δημάρχου στον δήμο της Αθήνας. Είναι σαφές ότι ο Κ. Καραμανλής, δεν έχει καμμία σχέση με την κάθοδο του πρώην υπουργού.
Η βασική αρχή που στηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός τις σχέσεις του με τα πολιτικά δρώμενα, έχει καθαρά εθνικό χαρακτήρα και επικεντρώνεται στο τι είναι καλό για τον τόπο. Ως ο τελευταίος, όπως φαίνεται, πρωθυπουργός που κυβέρνησε αυτοδύναμα και κέρδισε δυο εκλογικές αναμετρήσεις, θεωρείται ο εκφραστής της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας, με κύριο χαρακτηριστικό την…απόλυτη υπομονή του.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι για τα μείζονα θέματα πολιτικής, τόσο ο πολιτικός κόσμος, όσο και το εκλογικό σώμα, επιδιώκει να πληροφορηθεί ποια είναι η άποψή του…
Ακόμα και όταν προκαλείται ο Κ. Καραμανλής, παραμένει υπομονετικά στην σιωπή του, αναμένοντας να δικαιωθεί από τα γεγονότα. Και συνήθως αυτό συμβαίνει, γεγονός που διαμορφώνει επιπλέον μέτωπα εναντίον του, καθώς συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη και την συμπάθεια του εκλογικού σώματος, κάτι που δεν είναι φυσικά αρεστό στην μειοψηφία, που επιθυμεί να κατευθύνει τις πολιτικές εξελίξεις. Η στάση του άλλωστε αυτή, δημιούργησε και την αποστροφή των διαπλεκομένων ΜΜΕ, στων οποίων τα σχέδια, ο πρώην πρωθυπουργός πάντα ήταν απέναντι .
Υπό την έννοια αυτή, είναι τουλάχιστον κωμική η προσπάθεια από ορισμένους κύκλους εμπλοκής του Κ. Καραμανλή, στα εσωκομματικά παιγνίδια. Είναι σαφές μάλιστα, ότι ο Κ. Καραμανλής, δεν επέτρεψε ποτέ σε κανέναν στην πολιτική του πορεία, να εκφράσει τις απόψεις του. Τις εκφράζει όποτε θεωρεί αυτός ότι απαιτείται και δεν ζητά φερέφωνα και στηρίγματα.
Εάν πράγματι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, επιθυμούσε να εμπλακεί στις πολιτικές εξελίξεις, έξω από τον θεσμικό ρόλο του ως εγγυητού της ενότητας της παρατάξεως, να είναι σίγουροι ορισμένοι, ότι θα ήταν τόσο ισχυρή η εμπλοκή του, που δεν θα υπήρχαν και αμφισβητήσεις για την παρέμβασή του…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου