Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019

Ποιος ευθύνεται για την αύξηση όσων πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη;





Ομάδα ερευνητών εκτιμά ότι έχει βρει το «βασικό ύποπτο» για τη θεαματική αύξηση του αριθμού των Flat Earthers, των ανθρώπων δηλαδή που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη: ....
η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο της Google, το YouTube.

Δημοσίευμα του Guardian φιλοξενεί τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Texas Tech University, με τους ερευνητές να συμμετέχουν στις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις Flat Earthers του κόσμου, στο ετήσιο συνέδριο του «κινήματος» στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας το 2017 και στη συνέχεια στο Ντένβερ στο Κολοράντο το 2018.

Συνεντεύξεις με 30 άτομα έδειξαν πως υπήρχε ένα μοτίβο σε αυτά που έλεγαν ως προς το πώς πείστηκαν ότι η Γη δεν είναι σφαίρα, μα δίσκος. Από τους 30, όλοι εκτός από έναν είπαν πως δεν είχε περάσει καν από το μυαλό τους πως ο πλανήτης μας ίσως να ήταν επίπεδος μέχρι πριν δύο χρόνια, αλλά άλλαξαν άποψη αφού είδαν βίντεο με θεωρίες συνωμοσίας στο YouTube.

«Ο μόνος που δεν το είπε αυτό, ήταν εκεί με την κόρη του και τον γαμπρό του, οι οποίοι το είχαν δει στο YouTube και του είχαν πει για αυτό» είπε η Ασέλεϊ Λάντρουμ, που ηγήθηκε της έρευνας στο Texas Tech University.

Πηγή:cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου