Τετάρτη, Μαρτίου 20, 2019

Αθώωση προτείνει η εισαγγελέας...




...για τους - κατά την Ντόρα - «Κουφοντίνες της Τουρκίας»...

Συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν μέχρι και για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με σκοπό τη δολοφονία του Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη του...
τελευταίου στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2017.

Είναι οι ίδιοι που η Ντόρα Μπακογιάννη είχε χαρακτηρίσει «Κουφοντίνες της Τουρκίας» και είχε προτείνει να τους ανταλλάξουμε με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνταν στην Τουρκία.

Για όλους αυτούς η εισαγγελέας της έδρας κατά την έκτη δικάσιμο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι για την ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Επιπλέον, για τους 3 εκ των 9 πρότεινε αθώωση από όλες τις κατηγορίες, ενώ παράλληλα για όλους πρότεινε την αθώωση για την κατοχή μαχαιριών, για την κατοχή πυροτεχνημάτων και καπνογόνων, αλλά και για την κατοχή φερομένων εκρηκτικών υλών.



Για τους 6 κατηγορουμένους πρότεινε την ενοχή σε βαθμό πλημμελήματος για τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής όπλων και εκρηκτικού μηχανισμού, της πλαστογραφίας από κοινού και της παράνομης κατοχής αυτοσχέδιας κροτίδας.

Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας υπογράμμισε:

«Η κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν αποδείχτηκε, παρότι η οργάνωση που τους αποδίδεται θεωρείται στην Ε.Ε. τρομοκρατική.

»Ωστόσο, ουδόλως προκύπτει ότι συγκρότησαν την οργάνωση αυτή ή οποιαδήποτε άλλη οργάνωση.

»Από το αποδεικτικό υλικό και τη διαδικασία στο ακροατήριο δεν προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι εντάχθηκαν με την παραπάνω έννοια (σ.σ.: του άρ. 187Α) σε τρομοκρατική οργάνωση και πόσο μάλλον στη συγκεκριμένη.

»Τα χτυπήματα της οργάνωσης που κατηγορούνται ότι ανήκουν έχουν λάβει χώρα στην Τουρκία. Δεν υπάρχουν στοιχεία ώστε να τους αποδοθεί στην Ελλάδα η κατηγορία του τρομοκράτη.

»Αναφορικά με την ανεύρεση ορισμένων πειστηρίων που θεωρήθηκαν ότι σχετίζονται με την εν λόγω οργάνωση, όπως σημαίες και εγχειρίδια που έχουν σχέση με ανταρτοπόλεμο και επαναστάσεις, δεν προέκυψε ότι σχετίζονται με την οργάνωση αυτή».

Από την άλλη πλευρά, η εισαγγελέας υπογράμμισε πως από τη διαδικασία δεν αποδείχτηκαν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων για βασανιστήρια σε βάρος τους από την Ελληνική Αστυνομία, αναγνωρίζοντας πως βασανιστήρια έχουν υποστεί κάποιοι αλλά όχι στην Ελλάδα.

«Ενα ηχηρό ράπισμα στα σενάρια και τις μεθοδεύσεις της αντιτρομοκρατικής και των μυστικών υπηρεσιών. Μια πρώτη νίκη έως την τελική απόφαση του δικαστηρίου», σχολίασε η συνήγορος υπεράσπισης Αλέκα Ζορμπαλά.

Υπενθυμίζεται πως για την απελευθέρωση των 9 συλληφθέντων αριστερών Τούρκων πολιτικών προσφύγων έχει συγκροτηθεί ένα πλατύ μέτωπο αλληλεγγύης με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των κομμάτων και των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Για τους περισσότερους από αυτούς ζητήθηκε η έκδοσή τους στην Τουρκία, όμως τα ελληνικά δικαστήρια απέρριψαν τα αιτήματα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 26 Μαρτίου, οπότε αναμένονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων και ενδεχομένως θα ανακοινωθεί η απόφαση της έδρας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου