Λόγω της ώρας και επειδή είχε αρχίσει να νυχτώνει, οι προσπάθειες των πυροσβεστών άρχισαν να δυσκολεύουν και ανέλαβε δράση η 1η και 6η ΕΜΑΚ. Δυστυχώς όμως λίγη ώρα αργότερα αφότου ξεκίνησαν οι έρευνες στο φαράγγι του Αγίου Λουκά στο Ξυλόκαστρο, βρέθηκε νεκρός ο άντρας από την Σιγκαπούρη, ενώ οι δυνάμεις επιχειρούσαν να εντοπίσουν και τους άλλους 3.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής οι ελπίδες αναζωπυρώθηκαν καθώς ακούστηκαν φωνές από κάποιο σημείο του φαραγγιού και οι διασωστικές δυνάμεις προσπαθούσαν να εντοπίσουν το σημείο, όμως λόγω της ώρας οι προσπάθειες ήταν εξαιρετικά δύσκολες.
Με το φως της ημέρας οι διασωστικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα καθώς εντόπισαν δυο άψυχα σώματα. Της 40χρονης συζύγου του άντρα, από την Σιγκαπούρη που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του χθες βράδυκαι του 40χρονου βοηθού του εκπαιδευτή, ο οποίος είναι ο μόνος επιζών που διασώθηκε.
Στην επιχείρηση αναζήτησης στο φαράγγι στο Ξυλόκαστρο συμμετείχαν πυροσβεστικοί υπάλληλοι από Π.Υ. Κιάτου, Π.Κ. Ευρωστίνης, 1η και 6η ΕΜΑΚ, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου Θ. Λαρέζος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, Πύραρχος κ. Χρήστος Πλατάς και η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας με επικεφαλής τον διευθυντή, Ταξίαρχο κ. Σπυρίδων Σκλάβο.