Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2019

Πατέρας Παναγιώτη – Ραφαήλ: Συμβατή η θεραπεία – Να μεσολαβήσει το υπουργείο για μείωση του κόστους (video)




Τι είπε ο πατέρας στο Kontra 24


Έκκληση προς το υπουργείο Υγείας να μεσολαβήσει ώστε να μειωθεί το κόστος νοσηλείας και θεραπείας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ σε κλινική στις ΗΠΑ έκανε η οικογένεια του μικρού.


Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πατέρας του παιδιού, Γ. Γλωσσιώτης στο Kontra 24, η θεραπεία που θα λάβει ο μικρός είναι συμβατή με αυτή που λαμβάνει αυτή τη στιγμή και για αυτό τον λόγο η οικογένεια έχει ζητήσει από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να μεσολαβήσει ώστε να πετύχουν μικρότερο ποσό στην κλινική στις ΗΠΑ όπου θέλουν να μεταβούν.

Συμπλήρωσε δε ότι η ίδια η οικογένεια θα μαζέψει τα χρήματα, «θα το πάρουμε τελείως πάνω μας», είπε χαρακτηριστικά, «απλά θέλουμε τη βοήθεια του υπουργείου για να κλείσουμε μια καλύτερη τιμή».

Ο κ. Γλωσσιώτης ανέφερε ότι από την κλινική ζητούν 3,5 με 4,7 εκατομμύρια δολάρια για τη γονιδιακή θεραπεία. Έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του μικρού Αντώνη Ανδρέου από την Κύπρο, που πάσχει από την ίδια ασθένεια και ο οποίος κατόρθωσε να μεταβεί στη Βοστώνη για θεραπεία, το κόστος της οποίας κάλυψε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Τόνισε δε ότι και ο ίδιος υπουργός Υγείας της Κύπρου έχει κάνει έκκληση στον έλληνα υπουργό να κάνει δεκτό το αίτημα για θεραπεία στις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός Ραφαήλ, από ηλικία 3 μηνών, διαγνώστηκε με σοβαρή εκφυλιστική νόσο τους μυϊκού συστήματος, η οποία ονομάζεται νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 και διαταράσσει την ικανότητα κατάποσης και αναπνοής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου