Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17, 2020

Φόβοι Σαράτζ για οικονομική κρίση στη Λιβύη...





Την έντονη ανησυχία του από τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Λιβύη εξέφρασε ο πρωθυπουργός της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στην Τρίπολη, Φαγέζ ας Σαράτζ.

«Η...

συνέχιση του αποκλεισμού θα έχει ως αποτέλεσμα μια καταστροφική οικονομική κρίση», δήλωσε ο Σαράτζ, προσθέτοντας πως «οι απώλειες από τον αποκλεισμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων έχουν υπερβεί τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια», καθώς και ότι ο αριθμός αυτός «αυξάνεται καθημερινά». Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο Σαράτζ δήλωσε επίσης πως «ο κρατικός προϋπολογισμός φέτος θα έχει έλλειμμα».

Υπενθυμίζεται ότι οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ έχουν κλείσει τους πετρελαιαγωγούς και τις κυριότερες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις από τις 18 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα τη διακοπή της παραγωγής και των εξαγωγών από τις εγκαταστάσεις αυτές.


Ο πρωθυπουργός της Τρίπολης υπενθύμισε πως η κυβέρνησή του είχε προειδοποιήσει να μη χρησιμοποιηθεί το πετρέλαιο ως μέσο πίεσης, ενώ υπογράμμισε πως έχουν ξεκινήσει νομικές ενέργειες κατά όσων μπλοκάρουν την παραγωγή πετρελαίου.

Επίσης, ο Σαράτζ κατηγόρησε τον Χάφταρ πως παραβιάζει την εκεχειρία και πως επιτίθεται εναντίον αστικών περιοχών στην Τρίπολη. Προειδοποίησε επίσης πως εάν η διεθνής κοινότητα δεν λάβει «αυστηρά μέτρα εναντίον αυτών των παραβιάσεων», τότε η κυβέρνηση σου θα απαντήσει με πιο σκληρό τρόπο.

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου