Πέμπτη, Φεβρουαρίου 20, 2020

«Μόνο οι εισαγγελείς...


...μπορούν να βγάλουν τις κουκούλες από τους μάρτυρες»...

Απάντηση στο ερώτημα των ημερών που δεν είναι άλλο από το καθεστώς με το οποίο δικαιούνται να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis δίνουν εισαγγελικές πηγές από...
τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με αυτές, οι μάρτυρες που δεν προσέρχονται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης δεν έχουν ποινικές ευθύνες, η μη προσέλευσή τους δεν συνιστά λόγο για την άρση της προστασίας, ενώ η έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής θεωρείται νόμιμη ενέργεια που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Με δεδομένο ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» και η «Αικατερίνη Κελέση» ως προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν διπλή ιδιότητα (αυτή του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και αυτή του προστατευόμενου μάρτυρα), αρμόδιος για να δώσει εντολή να βγουν οι κουκούλες είναι ο σημερινός εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Για να αρθεί η ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος πρέπει να συναινέσει η Ελένη Τουλουπάκη και ο εποπτεύων αυτήν, εισαγγελέας Μπρακουμάτσος.

Σε κάθε περίπτωση, επομένως, για να καταθέσουν οι δύο μάρτυρες χωρίς να είναι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους θα πρέπει τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής να υποβάλουν σχετικό αίτημα στους παραπάνω εισαγγελείς...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου