Κυριακή, Φεβρουαρίου 23, 2020

"Έχει ξεδοντιαστεί ο νόμος που φέρει το όνομά μου"...




Κατσέλη για προστασία α' κατοικίας...
Καλεσμένη στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» βρέθηκε η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη όπου και μίλησε για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και για τα επιμέρους χαρακτηριστικά που όπως υπογράμμισε η ίδια θα πρέπει να...
φροντίσει η κυβέρνηση να διασφαλιστούν μέσα από το νέο πτωχευτικό δίκαιο το οποίο ετοιμάζει.

«Έχει ξεδοντιαστεί ο νόμος που φέρει το όνομά μου», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κατσέλη ενώ τόνισε πως θα πρέπει να μπορεί ο οφειλέτης να προσφεύγει στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα η κυρια Κατσέλη μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως στην παρούσα φάση η τράπεζα έχει το πάνω χέρι στην διαπραγμάτευση ενώ τόνισε πως το ζητούμενο στο νέο πτωχευτικό Δίκαιο το οποίο ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι να αφεθεί η δυνατότητα στον πτωχευμένο οφειλέτη να μπορεί να βρει το δίκιο του μέσα από μία ανεξάρτητη διαδικασία διαμεσολάβησης.

Η κυρια Κατσέλη δήλωσε επίσης πως αν η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργήσει ένα πτωχευτικό δίκαιο το οποίο θα διαφυλάσσει την προστασία της α΄κατοικίας, όπως και η δυνατότητα του οφειλέτη να πάει στα δικαστήρια όταν έχει πτωχεύσει και να βρει το δίκιο του.

Η ίδια, τόνισε τη σημασία ύπαρξης ενός πλαισίου τόσο για τις εταιρίες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων αλλά και για τις τράπεζες όσον αφορά στη διαχείριση των δανείων που είναι εκτός πτωχευτικού δικαίου.

Τέλος η Λούκα Κατσέλη μίλησε στο τραπέζι της εκπομπής «MEGA Σαββατοκύριακο» για το νέο βιβλίο της με τίτλο «Δίνες και Ευθύνες» το οποίο όπως δήλωσε δούλευε επί τρία χρόνια...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου