Κυριακή, Φεβρουαρίου 16, 2020

Ωμή αμερικανική επίθεση στην Κίνα για Huawei και 5G και προειδοποιήσεις στην Ευρώπη! #MSC2020


 


Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υπεστήριξε τον παγκόσμιο ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε Κίνα και Ρωσία, βεβαιώνοντας ότι τα ιδανικά και οι αξίες της Δύσης θα υπερισχύσουν!


«Είμαι ευτυχής να αναφέρω ότι ο θάνατος της διατλαντικής συμμαχίας είναι χονδροειδώς υπερβολικός. Η Δύση κερδίζει και κερδίζουμε μαζί», δήλωσε ο Πομπέο σε ομιλία του στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Ο Πομπέο απάντησε στην κριτική του Γερμανού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Στάινμεϊερ, ο οποίος έριξε έμμεσο κτύπημα στον Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του απέρριψε την ιδέα μιας διεθνούς κοινότητας. Ο Steinmeier κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και την Κίνα ότι προκάλεσαν την παγκόσμια έλλειψη εμπιστοσύνης και ανασφάλειας.

Αναφερόμενος στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, τις κυβερνοαπειλές στο Ιράν και την οικονομική πίεση από την Κίνα, ο Pompeo είπε ότι οι χώρες αυτές εξακολουθούν να «επιθυμούν αυτοκρατορίες» και να αποσταθεροποιούν το διεθνές σύστημα που βασίζεται σε κανόνες.

«Η Δύση κερδίζει,» είπε ο Pompeo. «Αλλά τώρα, πάνω από τριάντα χρόνια από την πτώση του τείχους (Βερολίνου), χώρες που δεν σέβονται την κυριαρχία μας απειλούν ακόμα.»

Στο στόχαστρο η Huawei

Εν μέσω αυξανόμενων προβληματισμών σχετικά με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei [HWT.UL], ο Pompeo είπε ότι και τα τρία από αυτά τα έθνη χρησιμοποιούν τον κυβερνοχώρο για να επηρεάσουν.

«Η Huawei και άλλες κινεζικές κρατικές εταιρείες τεχνολογίας είναι δούρειοι ίπποι για την κινεζική κατασκοπεία. Οι εκστρατείες παραπληροφόρησης της Ρωσίας προσπαθούν να στρέψουν τους πολίτες μας τον έναν ενάντια στον άλλον. Οι ιρανικές κυβερνοεπιθέσεις πλήττουν τα δίκτυα υπολογιστών της Μέσης Ανατολής», είπε.

Σε… οίστρο οι Αμερικανοί αξιωματούχοι

Από την πλευρά του ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ, προειδοποίησε (για να μην πούμε απείλησε) την Ευρώπη όσον αφορά τη Huawei: «Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ για να αναγνωρίσουμε την απειλή από την Huawei. Η Ευρώπη είναι λίγο πίσω μας… Εάν η Ευρώπη δεν κατανοεί την απειλή που ενέχει η Huawei, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία, το ΝΑΤΟ».

Ο Έσπερ είπε ακόμη, ότι το θέμα με τα δίκτυα 5G απειλεί ολόκληρη τη συμμαχία. Έχει ξαναπεί, ότι εάν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι χρησιμοποιούν το κινεζικό σύστημα, οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες.

Για να συνεχίσει την επίθεση του κατά της Κίνας: «Είναι σημαντικό να ετοιμασθούμε, ως διεθνής κοινότητα, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που εμφανίζει η Κίνα χειραγωγώντας τη μακρόχρονη διεθνή τάξη που μας ωφέλησε για πολλές δεκαετίες».

Και κατέληξε με το γνωστό ύφος χειραγώγησης που διακρίνει συνήθως του Αμερικανούς: «Δεν θέλουμε οι εταίροι μας να τερματίσουν τις οικονομικές σχέσεις με την Κίνα, θέλουμε να δείξουν στην Κίνα το σωστό δρόμο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου