Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17, 2020

Άγριος καυγάς στο Twitter μεταξύ Παπαδημούλη και Άδωνη (video)






Μη μου τους «αρμούς της εξουσίας» τάραττε


Άγρια κόντρα ξέσπασε στο Twitter μεταξύ του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα περί ελέγχου των «αρμών της εξουσίας».

Όλα ξεκίνησαν μετά από σχόλιο του Άδωνη Γεωργιάδη στο OPEN, ότι «αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα» και ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών».



Απαντώντας στον Άδωνη Γεωργιάδη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τον χαρακτήρισε ως «το ορφανό του Παττακού»«Αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι χούντα»! Το εκστόμισε με μεγάλο θράσος, ο υμνητής της Χούντας, το ορφανό του Παττακού, ο Αδωνις Γεωργιάδης. Προφανώς κρίνει «εξ ιδίων τα αλλότρια». Δεν δεχόμαστε μαθήματα σεβασμού της δημοκρατίας από πατεντάτους ακροδεξιούς», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων χαρακτήρισε ως «ανοησίες» τα όσα έγραψε νωρίτερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα δεν αφήνεις τις ανοησίες να μας εξηγήσεις ποιοι είναι οι Αρμοί της Εξουσίας που πρέπει να ελέγξετε την επομένη φορά και που δεν μπορέσατε να ελέγξετε την προηγουμένη;…και ξέρω ότι δεν θα απαντήσεις διότι δεν έχεις τί να πεις!», σημείωσε.

Λίγο αργότερα, ο κ. Παπαδημούλης επανήλθε με την παρακάτω ανάρτηση:
Οι «αρμοί της εξουσίας» και η απάντηση Τσίπρα στις αντιδράσεις
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το κόμμα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήματα όπως το «πώς θα καταφέρει, τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας». Η φράση του προκάλεσε αντιδράσεις από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, με τον κ. Τσίπρα να απαντά την Κυριακή ότι «έφτασαν σήμερα στο σημείο να μιλάνε για πρόκληση απέναντι στους θεσμούς και αντιδημοκρατική συμπεριφορά με βάση επισήμανση που έκανα για το ναρκοθετημένο πεδίο που συναντήσαμε σε κομβικούς αρμούς της εξουσίας, για το κομματικό κράτος που παραλάβαμε, για την αναξιοκρατία και κομματοκρατία στη δημόσια διοίκηση, για τη διαφθορά και διαπλοκή με μεγάλα συμφέροντα που συναντήσαμε σε κρίσιμους κρατικούς μηχανισμούς, για την ασυδοσία από το ‘90 που παραλάβαμε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τα ΜΜΕ».
«Να βρούμε τον τρόπο χωρίς ίχνος θεσμικής παρεκτροπής να υλοποιήσουμε το πολιτικό μας σχέδιο. Πολλές φορές δεν ήμασταν τόσο αποφασιστικοί όσο έπρεπε», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Ποιοι είναι οι αρμοί της εξουσίας; Ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξήλωσε σε μια νύχτα γενικό διευθυντή με 1.178 μόρια για να διορίσει κάποιον κολλητό του. Ποια αξιοκρατικη λογική μάς εμπόδισε εμάς να προβούμε σε υλοποίηση των κανόνων αξιοκρατίας και διαφάνειας;
Η κυβέρνησή μας αποδέχτηκε και ορθώς να παραμείνει διοικητής της ΤτΕ ο πρώην ΥΠΟΙΚ. Όφειλε να μην υπονομεύει το κυβερνητικό έργο; Το έκανε; Όχι πάντα. Τη στιγμή που δεχτήκαμε τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά, εμάς μας επέβαλαν να διώξουμε τη Λούκα Κατσέλη από την ΕΤΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου