Πέμπτη, Μαΐου 28, 2020

Δεν θα σκορπίσουμε τα 32 δισ στους τέσσερις ανέμους με την ανεμελιά του νεόπλουτου, λέει ο Μητσοτάκης




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Mητσοτάκης προέδρευσε στην τηλεδιάσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, στο Μέγαρο Μαξίμου.


«Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να μεταμορφώσουμε την πατρίδα μας και να τα χρησιμοποιήσουμε για να μετασχηματίσουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο, όπως ακριβώς έχουμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα στους τέσσερις ανέμους με την ανεμελιά του νεόπλουτου», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Η χρηματοδότηση της Ελλάδας με δεκάδες δισεκ. ευρώ, 32 δισεκ. σε άμεσες επιχορηγήσεις και 9,5 δισεκατομμύρια σε δανεισμό με ευνοϊκούς όρους σύμφωνα με την αρχική πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι αποτέλεσμα της αθόρυβης αλλά παραγωγικής και συνεπούς δουλειάς που έκανε η κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις «προνομιούχες χώρες» στην κατανομή των ποσών του Ταμείου Ανάκαμψης σημείωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι 41 χρόνια μετά την ένταξη προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, ανακοινώνεται μία μεγάλη, εμβληματική πρωτοβουλία της Ευρώπης, μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η διαχείριση αυτών των μεγάλων ποσών θα πρέπει να γίνει με σχέδιο, θα πρέπει να γίνει με σύνεση. Είναι κεφάλαια τα οποία θα διατίθενται σε βάθος τριετίας. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να μεταμορφώσουμε την πατρίδα μας και να τα χρησιμοποιήσουμε για να μετασχηματίσουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο, όπως ακριβώς έχουμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε. Το Ταμείο «είναι δίκαιο, καθώς στηρίζεται σε κοινό δανεισμό και εισάγει την έννοια της αμοιβαιοποίησης του ευρωπαϊκού χρέους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Θα έχουμε την ευκαιρία τους επόμενους μήνες και όταν οριστικοποιηθεί το πλαίσιο χρηματοδότησης -εύχομαι αυτό να γίνει σύντομα, γιατί όχι και στο επόμενο Συμβούλιο- να συζητήσουμε αναλυτικά και να σχεδιάσουμε τον τρόπο αξιοποίησης αυτού του μεγάλου επενδυτικού εργαλείου που τίθεται στη διάθεση της χώρας μας” κατάληξε ο πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου