Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020

Ο Δένδιας παραδέχεται ότι οι Τούρκοι εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος (video)






Eίχε κάνει διάβημα στην Τουρκία ζητώντας εξηγήσεις


Ο Νίκος Δένδιας παραδέχθηκε ανοικτά την Τρίτη 26 Μαΐου ότι οι Τούρκοι μπήκαν σε ελληνικό έδαφος, δικαιώνοντας τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης.

Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας την Τρίτη 26 Μαΐου ο Νϊκος Δένδιας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες στην περιοχή Φερών για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο εντός της ελληνικής επικράτειας. Η Τουρκία ζήτησε συντεταγμένες και η χώρα μας αρνήθηκε διευκρινίζοντας ότι ήταν εντός του ελληνικού εδάφους και άρα δεν χρειάζονταν. Στην συνέχεια όπως αναφέρει ο Νίκος Δένδιας παρατηρήθηκε κινητικότητα από την τουρκική πλευρά σε σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες. Άρα… σε ελληνικό έδαφος.

Συγκεκριμένα στην Εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

«Η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες, για την ακρίβεια μετρήσεις και αποψιλώσεις για την κατασκευή, επέκταση και προέκταση Φράκτη στον Έβρο, στην περιοχή Φερών, εντός της ελληνικής επικράτειας. Η Τουρκία ζήτησε να μάθει, να ενημερωθεί, για τις συντεταγμένες της κατασκευής του Φράκτη αυτού. Στο αίτημα αυτό η Ελλάς απάντησε στη τουρκική πλευρά αρνητικά, λέγοντας ότι ο Φράκτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός του ελληνικού εδάφους και άρα δεν υφίσταται λόγος ενημέρωσης
της τουρκικής πλευράς επί των στοιχείων τα οποία ζήτησαν. Σε συνέχεια κινητικότητας της τουρκικής πλευράς σε σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες από πλευράς μας, επιδώσαμε νεότερη ρηματική διακοίνωση στον εδώ Τούρκο πρέσβη, ενώ τουρκική ανακοίνωση ισχυρίζεται την επομένη μέρα, ανακριβώς, ότι εμείς παραβιάσαμε τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας.»
Οι επιθέσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι δήθεν υιοθέτησε fake news ήταν προπέτασμα καπνού για να καλυφθεί η πραγματικότητα. Πως να καλυφθεί όμως όταν έμεναν ανεξήγητα τα διαβήματα του υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου