Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2020

Αρρωστημένη αντίληψη των πολιτικών μας ελίτ περί συμβιβασμού με την Τουρκία




Οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων πρέπει να αναλύονται με ακρίβεια και να μην διαγράφονται με τον γνωστό ωχαδερφισμό που διακατέχει τις ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας....


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal


Και επιμένω να ασχολούμαι με τους εκπρόσωπους των ελίτ διότι αποτελούν μάστιγα...
για την Ελλάδα και την Κύπρο. Επηρεάζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις των δύο χωρών, και ακόμα και αν βρεθούν εκτός εξουσίας, έχουν τον τρόπο να παρεμβαίνουν, κινδυνολογώντας. Συνηθίζουν να καταγγέλλουν και τις «ανυπάκουες» κυβερνήσεις στο εξωτερικό.
Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις τους, άρα έχουν δώσει λάθος συμβουλές σε προέδρους, πρωθυπουργούς, υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας. Και το αποτέλεσμα το βλέπουμε όλοι.


Η Τουρκία εισέβαλε παράνομα στην κυπριακή ΑΟΖ. Η Τουρκία «κατεβαίνει» τώρα προς τη Ρόδο και σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, και οι δύο χώρες δεν είναι οχυρωμένες. Διότι, ειδικά η Αθήνα, κυριαρχείται από το φοβικό σύνδρομο προς την Τουρκία, με το οποίο έχει μπολιαστεί η πλειοψηφία των πολιτικών. Τουλάχιστον η Κύπρος τόλμησε και διευθέτησε τα της ΑΟΖ της. Η Ελλάδα φοβάται.
Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα και βεβαίως δεν τους βρίσκουν. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι και σήμερα, δεν τόλμησε κανένας πρωθυπουργός να δεχθεί την πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας για οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών της «Μητέρας» και της «Θυγατέρας»… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου