Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2020

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για το «Μένουμε Σπίτι» – 42 βουλευτές ζητούν να μάθουν τα κριτήρια για τα ποσά στα ΜΜΕ




Επίσης ζητούν να τους κατατεθεί αντίγραφο της σύμβασης απευθείας ανάθεσης στην Initiative Media για τη διαχείριση του έργου




Δεν εγκαταλείπει ο ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα με τα άγνωστα κριτήρια με τα οποία η κυβέρνηση χρηματοδότησε τα ΜΜΕ για να «παίξουν» τα μηνύματα της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», καθώς 42 βουλευτές του κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για Θέματα Επικοινωνίας, Στέλιο Πέτσα, και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.


Οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν για το ποια ήταν τα κριτήρια επιλεξιμότητας των δυνητικών ΜΜΕ για τις καμπάνιες πληροφόρησης, όπως για παράδειγμα ενεργές επιχειρήσεις. Επίσης για το εάν χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια όπως η μέτρηση τηλεθέασης ή ακροαματικότητας, ή η κυκλοφορία του έντυπου Τύπου. Εάν αξιολογήθηκε η σειρά κατάταξης στις μετρήσεις επισκεψιμότητας στα ψηφιακά μέσα -και εάν ναι, από ποιο φορέα αντλήθηκαν τα εν λόγω στοιχεία, καθώς και με ποιο τρόπο έγινε χρήση των κριτηρίων για τον υπολογισμό της αμοιβής των ΜΜΕ για τις καμπάνιες πληροφόρησης.

Επίσης ζητούν από τους δύο υπουργούς να τους κατατεθεί αντίγραφο της συναφθείσας σύμβασης απευθείας ανάθεσης στην ανάδοχο εταιρεία Initiative Media για τη διαχείριση του έργου σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1 της υπ’αριθμ.227/2020 ΚΥΑ (Β’948).

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο κείμενο της ερώτησής τους υπογραμμίζουν πως η διαχείριση των οικονομικών της Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να διέπεται από αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης, υπευθυνότητας, λογοδοσίας και διαφάνειας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δημοσιοποίηση της περιβόητης «λίστας Πέτσα-Μητσοτάκη», αποκαλύφθηκε ότι μεταξύ των ΜΜΕ που πήραν κρατικό χρήμα υπήρχαν ανενεργά sites έως και ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν υπάρχουν καν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου