Σάββατο, Ιουλίου 11, 2020

Κορονοϊός: Αδειο το Μοναστηράκι, σε απόγνωση οι επιχειρηματίες





Κώστας Ασημακόπουλος

Οι καταστηματάρχες μιλούν για την απόλυτη καταστροφή
 και εκτιμούν πως τα λουκέτα των επιχειρήσεων τους είναι ζήτημα χρόνου



Απόκοσμες εικόνες μέρα μεσημέρι Σαββάτου στην καρδιά του Ιουλίου καταγράφει ο φωτογραφικός φακός σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους στην αγορά του Μοναστηρακίου στην Αθήνα. Τα φωτογραφικά καρέ είναι από τον οδό Πανδρόσου που πριν από λίγους μήνες έσφυζε από ζωή. Πριν από ένα χρόνο τέτοιες μέρες δύσκολα μπορούσες να περπατήσεις στον συγκεκριμένο δρόμο. Τουρίστες και Αθηναίοι ήταν ένα κουβάρι και οι φωνές των πωλητών που διαφήμιζαν την πραμάτια τους μπλέκονταν με χαμόγελα και ένα ατελείωτο βουητό. Η ώρα είναι 12.30 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Ιουλίου 2020.

Οι επιχειρήσεις είναι άδειες, τουρίστας δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε απόγνωση ενώ οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως αργά ή γρήγορα θα πρέπει να κατεβάσουν ρολά.

«Είμαι 40 χρόνια σε αυτό το μαγαζί, με λίγα, με πολλά τα φέρναμε βόλτα και ανταποκρινόμασταν στα έξοδα μας. Πώς θα πληρώσουμε τα πάγια ή την εφορία του 2019; Πώς θα ζήσουμε τις οικογένειες μας», αναφέρει επιχειρηματίας καταστήματος με παραδοσιακά ήδη.

«Έχουμε ζήσει όλες τις δύσκολες εποχές. Δεν ήμασταν ποτέ έτσι. Το χειρότερο αυτή τη φορά είναι που δεν ξέρουμε που θα σταματήσει όλο αυτό το κακό. Από τις 11 Μαΐου που ανοίξαμε μέχρι σήμερα έχουμε μηδενικό τζίρο. Ακόμα και όσοι περνούν από το δρόμο μας φεύγουν βιαστικοί, δεν έχουν διάθεση για ψώνια. Είναι όλοι φοβισμένοι και μαγκωμένοι. Περιμέναμε πως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κάτι θα κάναμε, αλλά από μέρα σε μέρα η κατάσταση γίνεται και χειρότερη. Είμαστε σε απόγνωση», είπε ο Γιάννης Μιχαλόπουλος που εδώ και τέσσερις δεκαετίες λειτουργεί μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις ειδών τέχνης και ζωγραφικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου