Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020

Βίντεο: Πρωτοφανές κυβερνητικό αλαλούμ εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης





Ωμή παραδοχή Παναγιωτόπουλου στη Βουλή: «Δεν γνωρίζαμε για τη NAVTEX του Λιμενικού» (βίντεο)


«Κάποιες υπηρεσίες χωρίς τη γνώση της πολιτικής ηγεσίας εκδίδουν navtex και οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν αμέριμνοι τις τριήμερες ή διήμερες διακοπές τους;», αναρωτήθηκε εύλογα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την κρισιμότητα των στιγμών, το κυβερνητικό αλαλούμ αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνο. Αφού η είδηση για την ελληνική NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά γύρω από το Καστελόριζο διαψεύστηκε από την κυβέρνηση και το Πεντάγωνο,ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή «ομολόγησε» ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν γνώριζε για τη ΝAVTEX!


“Το Λιμενικό εξέδωσε NAVTEX, εκτιμήθηκε ότι θα εκλαμβάνετο ως αμφιλεγόμενο μήνυμα, έγινε σε χαμηλό επίπεδο, δεν γνωρίζαμε κάτι, έγινε η σχετική διόρθωση, ολοκληρώθηκε η αποκλιμάκωση” είπε ο υπουργός, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος, κατήγγειλε ότι “σε μια στιγμή που η ένταση στο Αιγαίο έχει αγγίξει το ζενίθ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν γνώριζε ότι εκδόθηκε NAVTEX από το Ελληνικό Λιμενικό στην περιοχή του Καστελόριζου.
“Η εκδοση NAVTEX είναι μια τυπική διαδικασία που δεν υπόκειται στην έγκριση των υψηλότερων κλιμακίων της ηγεσίας”, απάντησε ο κ.Παναγιωτόπουλος , προσθέτοντας ότι μόλις ήρθε σε γνώση μας, έγινε η διόρθωση, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για μικροπρεπή πολιτική εκμετάλλευση.
Αναλυτικά η παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου:
Θέλω, λοιπόν, να σας ρωτήσω ευθέως αν αυτό που είπατε στην αρχή της τοποθέτησής σας, το είπατε εν τη ρύμη του λόγου σας ή αν το εννοείτε: ότι δηλαδή σε μια στιγμή που η ένταση στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας έχει αγγίξει το ζενίθ και τη στιγμή που χρειάζεται απόλυτη συνεννόηση, σοβαρότητα, στρατηγική και στενή παρακολούθηση των όσων συμβαίνουν στο Αιγαίο, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτική και στρατιωτική και το Μέγαρο Μαξίμου δεν γνώριζε ότι στη περιοχή του Καστελόριζου εκδόθηκε navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά από το ελληνικό λιμενικό.
Θέλω, παρακαλώ, να σας δώσω τη δυνατότητα να ξανατοποθετηθείτε επ’ αυτού, διότι αν ισχύουν αυτά που μας είπατε στην τοποθέτησή σας, τα πράγματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε μια κρισιακή κατάσταση, κύριε Υπουργέ.
Θέλετε να μας πείτε ότι την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά στο Αιγαίο, κάποιες υπηρεσίες χωρίς τη γνώση της πολιτικής ηγεσίας εκδίδουν navtex και οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν αμέριμνοι τις τριήμερες ή διήμερες διακοπές τους; Και ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα ελικόπτερα του ελληνικού στρατού για να πηγαινοέρχεται από την Πάρο στην Επίδαυρο και από την Επίδαυρο στη Πάρο; Αυτό μας είπατε; Ελπίζω να το διαψεύσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου