Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2020

Κουτάβι με... πράσινο χρώμα γεννήθηκε στη Σαρδηνία - Βίντεο




Αυτό συμβαίνει όταν ανοιχτόχρωμα κουτάβια έρχονται σε επαφή, μέσα στη μήτρα της μητέρας τους, με μια πράσινη χρωστική ουσία, την χολοπρασίνη

Δεν πίστευε στα μάτια του ο Ιταλός αγρότης Κρίστιαν Μαλότσι όταν ένα από τα οκτώ σκυλιά του, η Σπελάκια, γέννησε κουτάβι με πρασινωπή γούνα.

Το μικροσκοπικό κουτάβι, το οποίο βαφτίστηκε αμέσως Pistachio (Πιστάκιο, Φυστίκης), ήταν ένα από τα πέντε κουτάβια της γέννας της Σπελάκια στις 9 Οκτωβρίου, όλα με λευκή γούνα, ίδιο χρώμα με την γούνα της ημίαιμης μητέρας τους. Όλα εκτός από τον Φυστίκη.





Ο Μαλότσι έχει ένα αγρόκτημα στην Σαρδηνία μαζί με τον κουνιάδο του, τον Τζανάντζελο Λίπερι.

Πότε συμβαίνει αυτό

Είναι εξαιρετικά σπάνιο για έναν σκύλο να γεννιέται με πρασινωπή γούνα. Αυτό θεωρείται ότι συμβαίνει όταν ανοιχτόχρωμα κουτάβια έρχονται σε επαφή, μέσα στη μήτρα της μητέρας τους, με μια πράσινη χρωστική ουσία, την χολοπρασίνη. Αυτή είναι η ίδια ουσία που προκαλεί το πράσινο χρώμα στους μώλωπες.






Ωστόσο, το ιδιαίτερο χρώμα του Πιστάκιο δεν θα διαρκέσει για πάντα. Το ζωηρό πράσινο χρώμα της γούνας του την ημέρα της γέννησής του ξεθωριάζει μέρα με την ημέρα και θα συνεχίσει να ξεθωριάζει όσο μεγαλώνει.

Και το όνομα αυτού Φυστίκης

Ενώ τα αδέλφια του και οι αδελφές του θα δοθούν σε νέα σπίτια, ο Μαλόκι θα κρατήσει τον Φυστίκη στο αγρόκτημά του και θα τον εκπαιδεύσει για να επιβλέπει τα πρόβατα μαζί με την μητέρα του, την Σπελάκια.

.




Όπως λέει ο Μαλότσι, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας το πράσινο χρώμα είναι το σύμβολο της ελπίδας και της τύχης, επομένως ίσως ήταν γραφτό ο Φυστίκης να φέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου