Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2020

NOOR1: Μπουρδουβαλιάστηκαν... στο Πενταμελές Εφετείο - Έσπασαν τα ισόβια των καταδικασθέντων ενώ αθωώθηκε και ο Κοτσώνης!




Η  απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά προκαλεί… σοκ στην ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και διεθνώς! Όπως έγινε γνωστό, από τη στήλη «Πιπεράτα Παρασκήνια» του PIPERATA.GR, «έσπασαν» τα ισόβια στους καταδικασθέντες για τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη.


Γράφει ο Νικόλας Ρουμπέσης...

Φυσικά, αναφερόμαστε στην υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης (ίσως και 3 τόνων, όπως είπε και η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου) με το περιβόητο πλοίο «Noor one», τον Ιούνιο του 2014, για την οποία είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια ο εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο ναυλωτής του πλοίου Γεώργιος Μπουρδούβαλης και τρεις Τούρκοι που θα μετέφεραν τα ναρκωτικά από την Ελλάδα στο Βέλγιο.



Βέβαια, εδώ σ' εμάς, διαβάσατε πρώτοι -και μάλιστα προ πολλών μηνών-, το προαναγγελτικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, διά χειρός του δημοσιογράφου και εκδότη μας, Πάρι Κουρτζίδη, για το «σπάσιμο» των ισοβίων στον Γιαννουσάκη (διαβάστε ΕΔΩ), καθώς επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά προηγούμενο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του, με το οποίο προέβλεπε αυτή την εξέλιξη (αποφυλάκιση το αργότερο έως τον Δεκέμβριο του 2020), όπως και πάμπολλα πλούσια ρεπορτάζ του PIPERATA.GR, σχετικά με όσα διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα (και όχι μόνο), γύρω από αυτή την πολύκροτη υπόθεση (διεθνώς).



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση και τις αποφάσεις της έδρας. Στην ουσία, στο δικαστήριο… «μπουρδουβαλιάστηκαν»! Ειδικότερα και με… άλλοθι το νέο Ποινικό Κώδικα, η Εισαγγελέας της Έδρας Βασιλική Βλάχου πρότεινε και το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να χορηγηθεί στους εννέα καταδικασθέντες το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη, με αποτέλεσμα να “σπάσουν” τα ισόβια στα οποία είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα οι Ευθύμιος Γιαννουσάκης και ο Γεώργιος Μπουρδούβαλης ως εμπλεκόμενοι με το φορτίο του “λευκού θανάτου”, όπως και ακόμη τρεις Τούρκοι.



Το γεγονός όμως ότι δεν αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Γιαννουσάκη, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και πολλά «καυτά ερωτήματα»... Περισσότερα επ' αυτού διαβάστε (ΕΔΩ) διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη... στη στήλη -κατηγορία- «Πιπεράτα Παρασκήνια».




Περίεργο είναι και το ότι αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της... καλής συμπεριφοράς στον Μπουρδούβαλη(!), ο οποίος την Δευτέρα (19/10) απειλούσε θεούς και δαίμονες, ενώ φώναζε προς τους δικαστές ότι είναι διεφθαρμένοι και στημένοι...



Κάτι που γενικά, ο Μπουρδούβαλης, δεν το έκανε πρώτη φορά ενώπιον της έδρας. Επεισόδια είχε δημιουργήσει στο δικαστήριο και με αστυνομικούς σε αρκετές συνεδριάσεις, μέχρι που έφθασαν να διακόψουν τη δίκη και οι κατηγορούμενοι να οδηγηθούν στις φυλακές. Ακόμη και προ δέκα ημερών παραχώρησε προκλητική συνέντευξη στη «Δίκη» του OPEN, όπου έλεγε ότι είναι αθώος, πως τα δορυφορικά τηλέφωνα κάποιος τα έβαλε στο Noor one» παρότι βρέθηκε να είχε επικοινωνίες... Ό,τι δεν ήξερε ως συνεργάτη του Μαρινάκη τον Κοτσώνη, αλλά και ότι δεν είχε ποτέ συνάντηση και γνωριμία με τον Μαρινάκη. Κι όμως, μετά τη -λόγω ελαχίστων αμφιβολιών- αθώωση του Κοτσώνη, έσπασαν τα ισόβια για καλή συμπεριφορά(!), μέχρι και σε αυτόν που δεν είχε... ποτέ καλή συμπεριφορά! Ούτε έχει εκτίσει μεροκάματα στη φυλακή, ενώ αρχικά είχε βγει στο 18μηνο.



Η απόφαση για την χορήγηση του ελαφρυντικού σε όλους δόθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη, η οποία είχε την άποψη πως δεν πρέπει να δοθούν ελαφρυντικά στους πρωτόδικα καταδικασθέντες για το μεγαλύτερο φορτίο του “λευκού θανάτου” που έφθασε στην Ελλάδα (Ελευσίνα) και προοριζόταν να διακινηθεί στη βαλκανική και την Ευρώπη.



Επιπλέον ελαφρυντικό, αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, χορηγήθηκε μόνο στους Σταύρο Λάγιο (πρώην συνεργάτη του Γιαννουσάκη) και Κωνσταντίνο Καρτσώνη (ιδιοκτήτη της αποθήκης στο Κορωπί, όπου βρέθηκαν το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών).



Κάθειρξη μέχρι 15 ετών πρότεινε η Εισαγγελέας

Μετά το “σπάσιμο” των ισοβίων με την απόφαση του δικαστηρίου, η Εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθούν στους Γιαννουσάκη, Μπουρδούβαλη και στους τρεις Τούρκους καταδικασθέντες, 6 έτη κάθειρξη για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και 15 έτη για τα ναρκωτικά.



Κάθειρξη 13 ετών πρότεινε η Εισαγγελέας για τον Κ. Καρτσώνη και τον Ιρανό Μπονιάντ που συνόδευε το φορτίο της ηρωίνης πάνω στο πλοίο και βοήθησε στη μεταφορά των ναρκωτικών στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη, στη Φιλοθέη, 5 έτη κάθειρξη στον Στ. Λάγιο, ενώ 4 έτη φυλάκιση για τον Τούρκο διερμηνέα που είχε βοηθήσει τους συμπατριώτες του κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα.



Από πρόταση για «ισόβια»... τελικά βγήκε «καθαρός» ο Κοτσώνης!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα (19/10), το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά έκρινε αθώους, ομόφωνα τους Αιμίλιο Κοτσώνη και Παναγιώτη Φάρο και κατά πλειοψηφία τον Βασίλειο Κουρούβανη.




Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον πρώην στενό συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, Αιμίλιο Κοτσώνη, παρότι είχε μόνο «ελαχιστότατες αμφιβολίες» ότι δεν είναι ένοχος(!), όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη.



Κατά πλειοψηφία αθώος κρίθηκε ο Β. Κουρούβανης, υποναυλωτής του «Noor One», ενώ ομόφωνα αθώος κρίθηκε και ο πρώην πλοιοκτήτης του πλοίου, Π. Φάρος.



Αναφορικά με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, πρέπει να τονιστεί ότι πριν από ένα μήνα είχε ακούσει από την εισαγγελέα της έδρας, Βασιλική Βλάχου, να ζητά να κριθεί ένοχος, ως αυτουργός της υπόθεσης του ναρκοπλοίου «Noor One». κι όχι ως συνεργός, όπως ήταν η πρωτόδικη απόφαση. Δηλαδή, είχε προτείνει την... ισόβια κάθειρξη του! Τότε, μάλιστα, η εισαγγελέας τον χαρακτήρισε «εγκέφαλο» της εγκληματικής οργάνωσης. Τι άλλαξε τελικά;



Η δίκη, πάντως, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στις 27 Οκτωβρίου 2020, με την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου