Σάββατο, Νοεμβρίου 28, 2020

Εξαδάκτυλος: Τα μέτρα πρέπει να χαλαρώσουν όταν γίνει διψήφιος ο αριθμός διασωληνωμένων




«Υπάρχει πολλή μεγάλη εξάπλωση του ιού και θέλει πολύ χρόνο ώστε να αρχίσει να συρρικνώνεται»


Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών αποτελεί δείκτη τόσο για την πορεία της πανδημίας όσο και την άρση του lockdown, όπως φαίνεται και από τις τοποθετήσεις του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Όπως είπε, μιλώντας στον Ant1, τα μέτρα πρέπει να χαλαρώσουν, μόνο με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων, ενώ παράλληλα τόνισε ότι o αριθμός των διασωληνωμένων αυτή την περίοδο ξεπερνά κατά 20% τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα πριν από 1 ή 2 χρόνια. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό καθημερινά ισοδυναμεί με την πτώση ενός αεροσκάφους.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είπε ότι υπάρχει κίνδυνος η νόσος να καταλάβει τις κλίνες που είναι διαθέσιμες για το σύνολο των ασθενειών και να βρεθούμε μπροστά σε δυσκολία αντιμετώπισης και των άλλων παθήσεων, αν δεν αναχαιτίσουμε την Covid -19.


Σημείωσε ότι από την ώρα που ελήφθη το τελευταίο μέτρο αρχίζει να υπάρχει μια κάμψη στον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί κι αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε ως δίδαγμα. «Ωστόσο, θα πρέπει να έχουμε περισσότερο χρόνο για να δούμε αποτελέσματα. Πιθανόν στο τέλος να δούμε ότι θα έπρεπε να πάμε πιο γρήγορα σε lockdown», συμπλήρωσε.

«Υπάρχει πολλή μεγάλη εξάπλωση του ιού και θέλει πολύ χρόνο ώστε να αρχίσει να συρρικνώνεται», πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος και συμπλήρωσε πως αν χρειάζεται θα πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα «για να πιάσουν τόπο» ώστε να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να μην ταλαιπωρούμαστε επί μακρόν.

«Σίγουρα είμαστε σε επικίνδυνο σημείο υποτροπής αν κάνουμε βιαστικά βήματα ως προς το άνοιγμα» τόνισε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε ότι «τα νούμερα δεν δείχνουν ότι μπορούμε στις 7 Δεκεμβρίου μπορούμε να πάμε με άνεση σε άνοιγμα».

Τόνισε ότι πρέπει να μειωθούν οι διασωληνωμένοι και οι νοσηλευόμενοι με covid στα νοσοκομεία και κατέληξε ότι τα μέτρα θα πρέπει να χαλαρώσουν όταν ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι διψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου