Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021

Μητσοτάκης «αδειάζει» Άδωνη: Προτεραιότητα Γυμνάσια και Λύκεια, τα υπόλοιπα θα περιμένουν


Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να δηλώνει ότι αυτός είναι η κυβέρνηση, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να του υπενθυμίσει από το βήμα της Βουλής ότι αυτός είναι ο πρωθυπουργός, «αδειάζοντάς» τον σχετικά με το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρα, καθώς όπως είπε προέχουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Συγκεκριμένα, «stop» στην παραφιλολογία σχετικά με το επόμενο βήμα της άρσης των μέτρων του κορονοϊού έβαλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Ολομέλεια, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια, στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους και των Ιονίων Νήσων ως το Ακρωτήριο Ταίναρο στην Πελοπόννησο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε, λοιπόν, από τη Βουλή και στον κορονοϊό και ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων των σχολείων. «Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν», επισήμανε χαρακτηριστικά, υπαινισσόμενος ότι η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, της εστίασης και των μετακινήσεων μεταξύ των νομών πάει για αργότερα.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η χώρα βαδίζει με μικρά και προσεκτικά βήματα στην μερική κανονικότητα. Για τα εμβόλια είπε ότι δυστυχώς η παραγωγική δραστηριότητα δεν είναι σταθερή και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τους διεθνείς κανόνες για την παραλαβή τους. Είπε ακόμα ότι στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ευρωπαϊκού συμβουλίου θα θέσει το θέμα του διεθνούς πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Μητσοτάκης «αδειάζει» Άδωνη για χιονοδρομικά: Προτεραιότητα τα Γυμνάσια και Λύκεια

Είπε ακόμα ότι πρέπει να αυξηθούν οι πιέσεις στις «Pfizer/BioNTech» έτσι ώστε να είναι συνεπής στα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των εμβολίων.

«Δε νοείται αποτελεσματική διπλωματία με γονατισμένη την Οικονομία. Όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους. Κλείνω με διδάγματα του 2020, που μπορούν να χρησιμεύσουν ως φάρος για το 2021. Αυτά δεν είναι άλλα από την ενότητα και την εθνική αυτοπεποίθηση. Σήμερα δεν διευρύνουμε μόνο την εθνική μας κυριαρχία αλλά και την εθνική μας ομοψυχία», είπε ολοκληρώνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:22

Υπενθυμίζεται ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που αυτή τη στιγμή λειτουργούν με τηλεκπαίδευση, μετά τις τελευταίες αποφάσεις. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έκανε και αυτή γνωστό το Σάββατο (16/01) στο «Mega» πως οι ειδικοί δεν έχουν κάνει καμία εισήγηση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων«Δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων», εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Δευτέρα (11/01) άνοιξαν, επίσημα, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά σχολεία, οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής, με όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορονοϊού. Έτσι, έχουν επιστρέψει στις τάξεις μόνο οι μικροί μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου