Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2021

Πανδημία για τους …εργαζόμενους...

  


Τα επίδικα της πανδημίας στην οικονομία έχουν αρχίσει ήδη να φαίνονται ενώ όσο περνάει ο καιρός, αυτά θα είναι όλο και πιο σαφή…

Κάπως έτσι, για υγειονομική κρίση που εξελίσσεται σε …πανδημία για τους εργαζόμενους, μιλούν στο... Κίνημα Αλλαγής, επικαλούμενοι τα αποτελέσματα έρευνας της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με αυτή, οι δύο στους τρεις εργαζόμενους από απόσταση αξιολογούν αρνητικά τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με τις ώρες εργασίας τους και περίπου οι μισοί αξιολογούν ως αρνητικές τις επιπτώσεις της σε σχέση με την προσωπική-οικογενειακή τους ζωή. 

Και όλα αυτά, την ώρα που έξι στους δέκα μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα έχουν υποστεί μείωση των αποδοχών τους στη διάρκεια των τελευταίων δέκα μηνών, ενώ ως εργαζόμενοι από απόσταση, εργάζονται παραπάνω ώρες χωρίς αμοιβή.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 48% των εργαζομένων απαισιοδοξεί για την ‘επόμενη μέρα’, με το Κίνημα Αλλαγής να τονίζει ότι αυτή απαιτεί ασφάλεια και προοπτική, αυστηρούς εργασιακούς κανόνες και ελέγχους για την τηλεργασία. Αντ’ αυτού, στην Χαριλάου Τρικούπη παρατηρούν απλήρωτες υπερωρίες και προώθηση περισσότερων θέσεων part-time απασχόλησης…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου