Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021

Τι ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ για την ένταση στο φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας





Πότε έπεσαν τα δακρυγόνα

Την εκδοχή της για την ένταση που προκλήθηκε στο φοιτητικό συλλαλητήριο το μεσημέρι της Πέμπτης (14/1) στο κέντρο της Αθήνας δίνει με ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Στον πεζόδρομο της Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώθηκε ομάδα 400 περίπου ατόμων. Από τις αστυνομικές δυνάμεις που ελάμβαναν μέτρα τάξης, εκλήθησαν κατ’ επανάληψη να διαλυθούν. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να λάβουν θέση επί του οδοστρώματος της οδού Σταδίου και να πραγματοποιήσουν πορεία.

Με περιορισμένη χρήση, δυο δακρυγόνων μέσων, η προσπάθεια αυτή απετράπη, χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση και μετά από λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι απεχώρησαν συντεταγμένα, κινούμενοι προς Ομόνοια, χωρίς να παρεμποδισθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Κατά την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων περικόπηκε για πέντε λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου».

Υπενθυμίζεται ότι φοιτητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων, ενώ ζητούν και το ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Κοραή, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου