Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021

Υφασμάτινες μάσκες: Νέα τοποθέτηση του παγκόσμιου οργανισμού υγείας για τη χρήση τους


 

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες μέρες όσο αφορά τις υφασμάτινες μάσκες και τη χρήση τους. Με ανακοίνωση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τονιζει πως εξακολουθούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικές, ακόμη και απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, καθώς ο τρόπος μετάδοσης του ιού είναι ο ίδιος.

Συμφωνα με την αρμόδια για την διαχείριση της πανδημίας της COVID-19 Μαρία Φαν Κερκχόβε: Οι υφασμάτινες μάσκες, οι μη χειρουργικές, μπορούν να χρησιμοποιούνται από όλους τους ανθρώπους ηλικίας κάτω των 60 ετών που δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Στις ζώνες στις οποίες κυκλοφορεί ο ιός, οι μάσκες πρέπει να φοριούνται όταν οι άνθρωποι συνωστίζονται και καθίσταται αδύνατο να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου του ενός από τον άλλο, όπως και σε δωμάτια με καθόλου ή λίγο εξαερισμό.

Η Γερμανία και η Αυστρία όμως  αξίωσαν τη χρήση ιατρικών μασκών (χειρουργικές ή FFP2) στα εμπορικά καταστήματα και τα μέσα μεταφορών ενώ η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε να μην χρησιμοποιούνται πλέον κάποιες υφασμάτινες μάσκες, όπως αυτές που φτιάχνονται στο σπίτι, οι οποίες κρίνεται ότι δεν φιλτράρουν επαρκώς τον αέρα, μετά την εμφάνιση νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού που είναι πιο μεταδοτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου