Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης οφείλει να αποκλείσει κάθετα κάθε τουρκική απόπειρα διεύρυνσης της ατζέντας






«Για ποιον λόγο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στα Τίρανα αντί πχ στις Βρυξέλλες;»


«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποκλείσει κάθετα κάθε τουρκική απόπειρα διεύρυνσης της ατζέντας, πχ με αναφορές σε δήθεν ζητήματα “γκρίζων ζωνών“ ή....“αποστρατικοποιημένων νησιών“», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη Δευτέρα 11 ιανουαρίου, λίγο μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ, ως απάντηση στην πρόσκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για διερευνητικές επαφές μέσα στον Ιανουάριο.


«Για μια ακόμη φορά και παρότι έχουμε ζητήσει ενημέρωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας, μαθαίνουμε από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας για ενδεχόμενη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας στα Τίρανα» σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση και διερωτήθηκε:

«Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης σε σχέση με μια τέτοια συνάντηση και για ποιον λόγο να πραγματοποιηθεί στα Τίρανα αντί πχ στις Βρυξέλλες;».





Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Πορτογαλία, αναφερόμενος στην Τουρκία δήλωσε πως «διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα θα γίνουν μόνο για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου