Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021

«Είναι ακατανόητη η...» - Ξεσηκώθηκε με βαριές κουβέντες κατά της Φώφης και υπέρ του Λοβέρδου η φιλομητσοτακική - Δεξιά πτέρυγα του ΚΙΝΑΛ






Ξεσηκώθηκε η φιλομητσοτακική πτέρυγα του Κινήματος Αλλαγής μετά την απόφαση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά να καθαιρέσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Ηδη, η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την απόφασή της, ενώ τμήμα του φιλοκυβερνητικού Τύπου εξαπολύει επιθέσεις κάνοντας λόγο για ανάξια ηγεσία που συρρικνώνει το κόμμα.

Δείτε τις δηλώσεις.



ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (ΣΚΑΪ, “Αταίριαστοι”)

«Η εμπειρία που έχουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμπειρία ενός κόμματος που δεν έχει και πολύ σχέση με αυτά, τα οποία πρεσβεύουμε εμείς ως κόμμα του κέντρου και της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Δεν μπορούμε εμείς με ένα κόμμα που βλέπει σε όλες τις εγγυήσεις του Συντάγματος, των θεσμών, αρμούς που πρέπει να καταλάβει για να ασκήσει την εξουσία. Είναι ένα κόμμα που δεν σεβάστηκε ποτέ την ανεξαρτησία των Ανεξάρτητων Αρχών, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, δεν σεβάστηκε την Τράπεζα της Ελλάδος. (…) Η Νέα Δημοκρατία είναι για το χώρο μας ιδεολογικός αντίπαλος. Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο υπαρξιακός μας αντίπαλος».

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ (ρ/σ ΘΕΜΑ)

«Ο φαύλος κύκλος της εσωστρέφειας πρέπει κάποια στιγμή να κλείσει. Ο χώρος μας θέλει δημοκρατία, ανεκτικότητα σύνεση και όχι αποκλεισμούς. Η αντικατάσταση του Λοβέρδου, δεν βοηθάει την κατάσταση. Δύσκολα μπορώ να φανταστώ πως θα καλυφθεί το κενό που αφήνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, σήκωσε το βάρος του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου με συνέπεια και προσφορά και αποτελεσματικότητα. |(…) Ο κόσμος που μας έφερε εδώ είναι αντι-Συριζα. Είδαν ότι το προοδευτικό δεν ταυτίζεται με αυτή την παράταξη που είναι λαϊκιστές και φέρθηκαν επικίνδυνα φέρνοντας παραλίγο τη χώρα εκτός Ευρώπης».

ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ (Action 24)

«H απόφαση της Φώφης Γεννηματά ήταν δικαίωμά της αλλά είναι ακατανόητη. Επρεπε να στηριχθεί ο αγώνας που έδωσε o Ανδρέας Λοβέρδος τόσα χρόνια και μάλιστα με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον έχει διαρκώς στοχοποιημένο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε σχέση με άλλους δεν υπονόμευσε την παράταξη. Το ΚΙΝΑΛ δεν έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, αλλά από την εσωτερική του διάσπαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου