Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021

Τα αυγά μάτια του Κωστή Στεφανόπουλου και τα δωρεάν γεύματα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο (VIDEO)



Η μαρτυρία υπασπιστή του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας προκαλεί μελαγχολικές συγκρίσεις χαρακτήρων, ήθους, ύφους και πατριωτισμού.

Οι ιστορικές αναφορές στον λιτό προεδρικό βίο του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου θα πρέπει κυριολεκτικά να κάθονται στο στομάχι της προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου όταν απολαμβάνει καθημερινά δωρεάν γεύματα και δείπνα παρασκευασμένα από τους σεφ του προεδρικού μεγάρου.

Ο υπασπιστής του Κωστή Στεφανόπουλου αντιστράτηγος έ.ά Γιάννης Μπαλτζώης αποκαλύπτει ότι ουδέποτε ο αείμνηστος πρόεδρος έφαγε στο προεδρικό μέγαρο με έξοδα των ελλήνων φορολογουμένων ενώ σε αντίθεση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου που διαμένει στις πολυτελείς σουίτες του προεδρικού μεγάρου, ο ίδιος διέμενε σε ένα λιτό διαμέρισμα με τον γιο του, την νύφη του και τα εγγόνια του.

«Μόνον μια φορά έφαγε ο Κωστής Στεφανόπουλος στο προεδρικό μέγαρο» αποκαλύπτει ο αντιστράτηγος έ.ά Γιάννης Μπαλτζώης και συμπληρώνει: «Επρόκειτο να αναχωρήσουμε στις 16.00 για ένα ταξίδι στην Ινδία και μείναμε το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο. Ο Κωστής Στεφανόπουλος ζήτησε κάτι πρόχειρο να φάει και όταν το ρώτησε ο μετρ τι θέλει ο πρόεδρος απάντησε: θα μου κάνετε κάτι που δεν μου κάνει η νύφη μου, τηγανητές πατάτες και αυγά μάτια».

Η συνέχεια της αφήγησης του αντιστράτηγου έ.ά Γιάννη Μπαλτζώη είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα γιατί όταν του έφεραν τα αυγά μάτια, τις τηγανητές πατάτες και μια σαλάτα ο Κωστής Στεφανόπουλος ζήτησε να... πληρώσει για το φαγητό!

Τότε, κατά την αφήγηση του υπασπιστή του Κωστή Στεφανόπουλου, ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος.

Στεφανόπουλος (βάζοντας το χέρι για να βρει το πορτοφόλι του): «Τι σας οφείλω;»

Μετρ: «Μα τι λέτε κύριε Πρόεδρε…»

Στεφανόπουλος: «Μα ξοδέψατε, για τα αυγά, για τις πατάτες, για τις ντομάτες…»

Μετρ: «Μα αυτά τα δικαιούστε»

Στεφανόπουλος: «Δεν δικαιούται τίποτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!»

Και καταλήγει ο υπασπιστής του Κωστή Στεφανόπουλου, αντιστράτηγος έ.ά Γιάννης Μπαλτζώης: «Ναι, ήθελε να πληρώσει τα αυγά και τις πατάτες. Την μια και μοναδική φορά στην θητεία του που ζήτησε να φάει στο προεδρικό μέγαρο. Όχι να τρέφεται όλη την ημέρα… (δωρεάν)».

Η μαρτυρία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκτός από ορισμένα άλλα προνόμια που απολαμβάνει (και των οποίων δεν έκαναν χρήση οι προκάτοχοί της) τρέφεται καθημερινά με λεφτά του ελληνικού λαού, η ίδια και ο σύντροφός της.

Ο αντιστράτηγος έ.ά Γιάννης Μπαλτζώης προσεκλήθη στην εκπομπή «Με το γάντι» για να μιλήσει για το θέμα της μη ανάκρουσης του εθνικού ύμνου στην δοξολογία της πρωτοχρονιάς όπου έγιναν τα γνωστά παρατράγουδα με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρώην υπασπιστής του Κωστή Στεφανόπουλου είπε ότι αυτό είναι πρωτοφανές ενώ περιορίστηκε να επισημάνει για την ανακοίνωση του ΓΓΕΘΑ: «Αναγκαστήκανε! (να εκδώσουν την ανακοίνωση). Να ξέρετε ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν κάνουν τίποτα αν δεν διαταχθούν».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπασπιστής του Κωστή Στεφανόπουλου αποκαλύπτει ότι τα καρυοφύλλια του απελευθερωτικού αγώνα που αφαίρεσε από την αίθουσα του προεδρικού μεγάρου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν δωρεά της αείμνηστης Ιωάννας Τσάτσου και προκαλούσαν το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό όλων των ξένων ηγετών που επισκεπτόταν την Ελλάδα.

Δείτε το VIDEO με την μαρτυρία για το ένα και μοναδικό γεύμα του Κωστή Στεφανόπουλου στο προεδρικό μέγαρο και μετά το VIDEO με όλες τις δηλώσεις του αντιστράτηγου έ.ά Γιάννη Μπαλτζώη:

η:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου