Σάββατο, Φεβρουαρίου 27, 2021

Τέλη κυκλοφορίας: Ανακοινώθηκε παράταση για την πληρωμή τους – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα (σσ πρέπει δηλαδή να νιώθουμε κι ευχαριστημένοι γιατί έδωσαν μία ημέρα προθεσμία για τέλη χωρίς κυκλοφορία οχημάτων;)


Τελικά δόθηκε παράταση στα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τη Δευτέρα (01/03). Τα πρόστιμα που τυχόν ήδη έχουν καταβληθεί, επιστρέφονται. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η προθεσμία πληρωμής έληγε την Παρασκευή (26/02) και είχε ανακοινωθεί ότι δε θα δοθεί παράταση.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως «με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων, παρατείνει μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021 την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021».

«Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/2/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα πράγματα φαίνεται πως ήταν… ζόρικα για χιλιάδες νοικοκυριά, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι είχαν περιθώριο μέχρι την Κυριακή (28/02), για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε ό, τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας και τελικά διαπίστωναν ότι η διορία έληξε την Παρασκευή (26/02), τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα. Το… διπλάσιο ποσό αποφεύχθηκε με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δίνει μια τελευταία ευκαιρία για πληρωμές χωρίς προσαυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου